Highlights

Nascholing Paraveterinairen

Persbericht - september 2014
Edupet en Vetined gaan samenwerken

VEENENDAAL - EduPet, hét educatiecentrum voor dierenliefhebbers in Veenendaal, gaat samenwerken met Vetined, dat zich in het bijzonder toelegt op veterinaire internet educatie. De mensen achter Vetined zijn al decennia lang werkzaam in de dierenartsenpraktijk en actief in het veterinaire netwerk; zij kennen de nascholingsbehoefte in de praktijk van ‘binnen

Rauwvlees vs. Brok, bij hond en kat

Een samenvatting van de belangrijkste argumenten pro en contra uit de Visie Versa (digitale intervisie) ‘Rauwvlees vs. Brok, bij hond en kat’  via de website van Vetined Veterinaire Internet Educatie.

Demodicose bij de hond

Oorzaak
Abnormale toename (meestal in de haarfollikels) van het aantal Demodex mijten, die bij gezonde honden (in veel kleinere aantallen) deel uitmaken van de normale huidflora. Deze abnormale toename is mogelijk door een gebrekkige immuniteit van de gastheer.

Ziektekostenverzekeringen vergelijken

Mensen "met verstand van verzekeren" vergelijken voor ons een aantal dierziektekostenverzekeringen. Het is zeker zeer de moeite waard om voor jezelf via www.VerzekerJeHuisdier.nl te kijken welke verzekering voor jouw huisdier het voordeligste is.

Vergelijken van huisdierenverzekeringen nog relevanter door crisis

Tramadol bij hond en kat

Inleiding
Tramadol is een analgeticum (pijnstiller); het wordt toegepast bij acute en chronische pijn, in het bijzonder bij neuropathie (zenuwpijn).  Het zorgt ervoor dat de pijnbeleving op centraal niveau (hersenen en ruggenmerg) vermindert.

Het vuurwerkpilletje

Alleen als het echt niet anders kan moet een hond of kat op / rond oudejaarsdag een 'vuurwerkpilltje' van de dierenarts slikken. Hieronder vind je een overzicht van de reguliere medicijnen die kunnen worden toegepast. Voor uitgebreide informatie over omgaan met vuurwerstress bij hond en kat kun je het volledige artikel Vuurwerkstress bij hond en kat lezen.

 

Perianaal Fistels bij de hond

Oorzaak
Onbekend. Vrijwel zeker een immuun gemedieerde fistelende ontsteking van de perianaalklieren in de huid rond de anus en/of een chronische fistelende ontsteking van de anaalzakjes.

 

FIP bij de kat

Oorzaak
Het Feline Corona Virus (FCoV) komt veelvuldig voor als het (goedaardige en zeer besmettelijke) Feline Enteric Corona Virus (FECV) dat zich in de darm bevindt. Het is waarschijnlijk dat in een klein aantal gevallen door nog onbekende oorzaak het goedaardige FECV (in de kat) muteert in het kwaadaardige Feline Infectious Peritonitis Virus (FIPV). Het ziektebeeld (laesies) van FIP wordt meer veroorzaakt door een ‘ongepaste’ immuunrespons op het virus dan door het virus zelf.

Giardia bij de hond

Oorzaak
Giardiasis is een protozoaire infectieziekte (door Giardia duodenalis) die (vaak) zonder (asymptomatisch) of met klachten verloopt. Besmetting via besmet(te) water, voedsel en kleding.

Shar-Pei Fever