Highlights

Paracetamol, mag dat eigenlijk wel?

Paracetamol zou weliswaar in principe aan een hond toegediend kunnen worden, maar veel beter is het om dat toch niet te doen. Bij de kat is paracetamol verboden!

Kittenleeftijd bepalen?

www.kittenleeftijd.nl

Hondenneus diagnostiek

Hotsche Luik MSc / Animal Behaviour & Cognition / www.hotsche-luik.nl
Hotsche doet geurdetectie onderzoek, o.a. microbiologische detectie  (Clostridium difficile bij mensen) en kankerdetectie (prostaatkanker bij mannen) in samenwerking met o.a. VUmc en Zmc en nog een aantal andere binnenlandse en ook buitenlandse onderzoekscentra e.d.

 

Leishmaniasis vaccin hond

Virbac brengt CaniLeish® op de markt; het eerste vaccin in Europa tegen canine Leishmaniasis (Leishmania infantum).
Het vaccin bevat ESP eiwitten die door de parasiet worden uitgescheiden. Deze stimuleren de voor de bestrijding van de intracellulaire parasiet benodigde celgemedieerde afweer. Het vaccin bevat dus geen parasieten die een pathogeen effect zouden kunnen veroorzaken.

 

Hyperthyreoïdie Kat: therapie evaluatie

Klinisch beeld
Vermageren. Slechte conditie. Vraatzucht. Dorst (pu/pd). Braken. Diarree. Onrust. Agressie.

Is chippen verplicht?

Voor een betrouwbare identificatie van een huisdier brengen wij onderhuids een chip in. Het chipnummer en de gegevens van de eigenaar of houder van het huisdier worden geregistreerd in een centrale databank. Wat betreft onze huisdieren is in ieder geval het voor hond, kat en fret verplicht om te zijn voorzien van een chip als deze naar het buitenland reizen. Deze verplichte identificatie en registratie geldt  binnen de EU  sinds 2 juli 2011. Het is sterk aan te ra

Hondenbelasting heffen onrechtmatig!

Hondenbelasting onrechtmatig
Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch deed op 24 januari 2013 een opmerkelijke uitspraak. De aanslag voor de hondenbelasting in de gemeente Sittard-Gele

Cranberry & Urinewegen

Beknopte samenvatting van het artikel ' Cranberry and prevention of urinary tract infections' van Amy B. Howell, Rutgers the State University of New Jersey en haar power point presentatie op The North American Veterinairy Conference 2013 in Orlando / Florida (USA) 'Cranberry in the Management of Urinary Tract Health'.

 

Dementie bij hond en kat

Ter inleiding op het artikel over dementie bij hond en kat van dierenarts Isabelle van Eijk en gedragsbioloog Matthijs Schilder, beiden verbonden aan de Gedragskliniek voor Dieren van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

 

Detectie ovariumweefsel bij de teef

Ovaria of resten daarvan aanwezig?
Detectie van ovariumweefsl (ovarium = eierstok) is nodig om vast te stellen bij een teef met onbekende historie (bijv. zwerfhond) of zij wel of niet gecastreerd is. Bovendien is detectie nodig om