Cursus Fokkerij HOND (20 april 2017 09:30 - 10 juni 2017 16:30)

Wilt u zich als fokker onderscheiden?
A new course date will be released soon.
0.00

Wegens succes herhalen we in 2017 de vijfdaagse cursussen ‘Fokkerij Hond’, voor iedereen die het fokken met honden serieus neemt.

Je hebt een moederdier, zoekt een vaderdier en krijgt een nestje: zo simpel is het tegenwoordig niet meer. Als fokker wordt er van u verwacht dat u goed bent voorbereid op de toekomst en alles weet over deskundig fokken, dierenwelzijn en het voorkomen van problemen. Neemt u het fokken van honden serieus? Met deze cursus kunt u zich onderscheiden als professional.

Hoog niveau
Deze opleiding is uniek door zijn brede opzet en hoge niveau en zorgen er voor dat hondenfokkers goed zijn voorbereid op de toekomst als het gaat om deskundig fokken, problemen voorkomen en dierenwelzijn. Ervaren docenten combineren wetenschappelijke verdieping met praktische kennis, zodat u uw dieren up-to-date en optimaal voorbereid kan grootbrengen en begeleiden.

Doelgroepen
Deze cursus is niet alleen een must voor bewuste hondeneigenaren die veel tijd, zorg en aandacht in hun dieren willen investeren en verantwoord en met beleid een nest willen fokken, maar ook voor dierenartsen en paraveterinairen die meer willen weten over de fokkerij, en voor andere belangstellenden die hun kennis willen verbreden of opfrissen. Denk daarbij aan degenen die verantwoordelijk zijn voor het maken en handhaven van een verenigingsfokbeleid en dus over kennis over erfelijke ziektes, het stellen van fokdoelen, berekenen van fokwaarden en genetische variatie dienen te beschikken. 

Investeer in uzelf!
De opleiding vindt plaats op vijf zaterdagen in ons educatiecentrum in Veenendaal, met op de laatste cursusdag een examen. De cursus ‘Fokkerij Hond’ is op 18 februari, 25 maart, 15 april, 20 mei met een examendag op 10 juni. Van dekking, dracht en geboorte tot zoogperiode, verdere opfok, het professioneel adviseren en begeleiden van nieuwe eigenaren en juridische aspecten: het komt allemaal aan bod. Investeer in uzelf en uw dieren en word een nóg betere fokker.

Accreditatie
Toekende CPD Credits: 26
Klik hier voor het bewijs van toekenning van het Collectief Praktiserende Dierenartsen (CPD), op basis van het position paper "Continuing Professional Development" dat door de Federation of Veterinarians of Europe (FVE) wordt aangereikt.

Klik hier voor de flyer met het programma
Klik hier voor een kennismaking met de docenten

Krijg je door deze cursus te volgen een Bewijs Vakbekwaamheid Houders van Dieren? Klik hier

De cursus is al begonnen maar heeft u toch intersse om een of meerdere cursusdagen bij te wonen? Dat kan! Stuur een e-mail naar info@edupet.nl en geef aan welke dag(en) uw wilt bijwonen. UIteraard betaald u dan niet het volledige cursusgeld.

 

Products specifications
Doelgroep Paraveterinairen, Fokkers, Dierenarts
Onderwerp Fokkerij, Fokkerij