Een gezonde rashond fokken. Kan dat nog wel? - E-learning

Je hebt een teef, zoekt een reu, krijgt een nestje en hebt natuurlijk het beste met je puppy’s voor: zo simpel kan honden fokken zijn. Toch?
0,00

Omschrijving:

Ir.ing. Ed Gubbels
Je hebt een teef, zoekt een reu, krijgt een nestje en hebt natuurlijk het beste met je puppy’s voor: zo simpel kan honden fokken zijn. Toch? Maar wacht even: zó simpel is het dus niet. Als op handen zijnde regelgeving doorgang vindt, zullen hobbyfokkers straks aan dezelfde eisen moeten voldoen als bedrijfsmatige fokkers. Dat betekent dat het fokken met ouderdieren of het zorgen voor nakomelingen met ernstige erfelijke afwijkingen en ziekten, uiterlijke kenmerken die schadelijke gevolgen hebben voor welzijn of gezondheid of ernstige gedragsproblemen je wel eens heel duur kan komen te staan. Niet alleen kan het straks zijn dat je de verkoopprijs van een pup moet terugbetalen, maar mogelijk ook de ‘reparatiekosten’ en zelfs smartengeld. De kynologie komt, kortom, behoorlijk op zijn kop te staan.  Tijdens deze e-learning krijt u inzicht wat er nu en straks allemaal komt kijken bij het fokken van honden. Hoe gaat de voortplanting in zijn werk, met welke erfelijke ziekten kun je te maken krijgen? Hoe zit het met inteelt en selectie in (ras)hondenpopulaties en hoe kun je redelijkerwijs voorzorgen in acht nemen om erfelijke defecten en daarmee grote financiële risico’s te voorkomen? En waarom zijn sommige fokkerijpraktijken in dat opzicht niet zo verstandig? Zorg dat jij als fokker goed op de toekomst bent voorbereid!
Drs. Atjo Westerhuis
Deze cursus is een kritische evaluatie van een aantal veel voorkomende erfelijke ziektes bij de hond met het oog op selectie voor de fokkerij. Door  consequent klinische lijders en latente lijders (via DNA test) aan erfelijke ziektes, verdachte combinaties of zelfs lijnen uit te sluiten voor de fokkerij verkleinen we de populatie, verhogen we de inteeltgraad en lopen we een groot risico op nog meer en nieuwe problemen. In sommige rassen komen veel verschillende erfelijke ziektes voor. Het is niet mogelijk om op ‘alles’ te selecteren. We moeten keuzes maken, prioriteiten stellen. Maar hoe?

Onderwerpen
- Voortplanting
- Erfelijke ziekten
- Genetica & fokkerij

Deze e-learning incl. toets bestaat uit heeft 4 studiebelastinguren

Inschrijving: 
Uw betaling is tevens een bevestiging van inschrijving. U ontvangt separaat een e-mail met daarin de login gegevens voor de e-learning (Niveo)


Behoort u tot een andere doelgroep en heeft u interesse in deze e-learning stuur dan een e-mail naar info@edupet.nl.

 

Product labels
Product specificaties
Doelgroep Dierenspeciaalzaak Eigenaar, Paraveterinairen, Fokkers, Gedragsdeskundige, Dierenspeciaalzaak medewerker
Diersoort Hond
Onderwerp Fokkerij, Bewegingsapparaat, Gedrag
Klanten die dit kochten, kochten ook..

Gedragsproblemen bij de hond: hondengedrag en communicatie, module I- E-learning

“Gedragsproblemen bij de hond: Hondengedrag en Communicatie” is de eerste module van de uit drie modules bestaande cursus “Gedragsproblemen bij de hond”. Deze module kan op zichzelf staand gevolgd worden, maar legt tevens samen met module ll de basis voor module lll.

Gedragsproblemen bij de hond: training en gedragsmodificatie bij honden, module II - E-learning

“Gedragsproblemen bij de hond: Training en gedragsmodificatie bij honden” is de tweede module van de uit drie modules bestaande cursus “Gedragsproblemen bij de hond”. Deze module kan op zichzelf staand gevolgd worden, maar legt tevens samen met module l de basis voor module lll.