EHBO bij hond en kat (23 juni 2018 09:00 - 17:30)

Weet u wat u moet doen in een noodgeval?
0,00

Natuurlijk zorgt u als dierenliefhebber goed voor uw hond of kat. Een goede verzorging, de nodige beweging… Maar weet u ook hoe u uw dier moet helpen als er sprake is van een spoedgeval? 

De workshop 'EHBO bij hond en kat' zorgt dat u in een spoedsituatie goed bent voorbereid en weet wat u moet doen om een dier te helpen. Deze workshop is niet bedoeld als vervanging van dierenartshulp, maar richt zich juist op hoe u een dier zo snel, stabiel en veilig mogelijk bij de dierenarts kunt krijgen, als dat onverhoopt nodig mocht zijn.

Dit leert u

Tijdens deze workshop leert u tal van spoedgevallen te herkennen én aan te pakken. Hoe om te gaan met een hond die een epilepsieaanval krijgt? Wat te doen om bloedingen te stoppen en botbreuken te stabiliseren? Klik hier voor het complete programma

Cursusinformatie
Hieronder alle praktische informatie over de cursus.

Doelgroep: huisdiereigenaren en alle andere geïnteresseerden
DocentDrs. Simone Thissen
Datum: zaterdag 23 juni 2018 
Tijd: 09.00- 17.30 uur (ontvangst vanaf 08.30 uur)
Plaats: educatiecentrum EduPet, Accustraat 3-5 in Veenendaal
Kosten cursus: € 95.00 (€ 78.50 exclusief 21% btw) incl. een lunch!
- Accreditatie: CPD (Collectief Praktiserende Dierenartsen); 5,6 credits.  Kynologisch instructeur bij de Raad van Beheer; 10 punten.

Oefenhonden gezocht! 
Tijdens deze workshop komen veel praktijkoefeningen aan bod. Heeft u een (middel)grote hond die goed met andere honden en mensen overweg kan, goed gevaccineerd en gezond is, geen artrose, rug-pootklachten heeft, niet jonger dan 6 mnd is, niet loops is, gewend is om op een tafel te zitten en liggen en het niet erg vindt om overal aangeraakt en verbonden te worden? Stuur dan een e-mail naar info@edupet.nl met de gegevens van uw dier. U krijgt van ons bericht als uw hond geselecteerd is om mee te doen. Uiteraard krijgen de deelnemende honden iets lekkers voor hun inzet!

Wijzigingen in het programma onder voorbehoud

Product labels
Product specificaties
Doelgroep Huisdiereigenaar, Hondenuitlaatservice, Trimmer, Fokkers, Asiel/pensionhouder, Hondentrainer, Dierenarts, Paraveterinairen, Dierenarts in opleiding, Stagiaire / student, Alle doelgroepen