EHBO bij hond en kat (18 mei 2019 19:00 - 22:00)

Weet u wat u moet doen in een noodgeval?
Een nieuwe cursus datum wordt binnenkort bekend gemaakt.
0,00

Een ongeluk zitin een klein hoekje! Dat geldt zeker ook voor huisdieren. Weet u hoe te handelen bij een spoedsituatie? Er zijn veel situaties waarbij u eerste hulp kunt verlenen. Denk bijvoorbeeld aan een dier dat is aangereden, gestoken of gebeten. Maar het kan ook gaan om een vergiftiging, of een kat die van het balkon is gevallen. In dit soort situaties is snel handelen heel belangrijk. Het toepassen van eerste hulp kan dan levensreddend zijn.

De cursus EHBO voor honden en katten leert u direct handelen bij een ongeval. Op interactieve wijze leert u snel en accuraat te reageren bij spoedeisende zaken, een dier in nood in leven te houden, pijn verlichten, verergering voorkomen en tot slot hoe u het dier kunt stabiliseren om richting de dierenarts te gaan. Na afloop ontvangt u een certificaat én een goodiebag!

Onderwerpen die aan bod komen?
• Wat is EHBO?
• ABCDE onderzoek
• Spoedsituaties
• Verbandleer
• Praktijkoefeningen

Programma
19.00 uur Inloop
19.30 uur Theorie
20.30 uur Pauze - met iets lekkers
20.45 uur Praktijk
22.00 uur Einde

Cursusinformatie

Hieronder alle praktische informatie over de cursus.

Doelgroep: huisdiereigenaren en alle andere geïnteresseerden
Docent: Charlotte Gort-Boelens
Datum: zaterdag 18 mei 2019 
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Plaats: educatiecentrum EduVet, Accustraat 3-5 in Veenendaal
Kosten cursus: € 25.00

Oefenhonden gezocht! 
Tijdens deze workshop komen veel praktijkoefeningen aan bod. Heeft u een (middel)grote hond die goed met andere honden en mensen overweg kan, goed gevaccineerd en gezond is, geen artrose, rug-pootklachten heeft, niet jonger dan 6 mnd is, niet loops is, gewend is om op een tafel te zitten en liggen en het niet erg vindt om overal aangeraakt en verbonden te worden? Stuur dan een e-mail naar info@edupet.nl met de gegevens van uw dier. U krijgt van ons bericht als uw hond geselecteerd is om mee te doen. Uiteraard krijgen de deelnemende honden iets lekkers voor hun inzet!

Wijzigingen in het programma onder voorbehoud

Product labels
Product specificaties
Doelgroep Huisdiereigenaar, Hondenuitlaatservice, Trimmer, Fokkers, Asiel/pensionhouder, Hondentrainer, Dierenarts, Paraveterinairen, Dierenarts in opleiding, Stagiaire / student, Alle doelgroepen