Opleiding gedragskeurmeester module 1 (9 maart 2019 09:00 - 16:00)

Een nieuwe cursus datum wordt binnenkort bekend gemaakt.
0,00

Ieder hondenras heeft zijn eigen specifieke karaktereigenschappen. Deze karaktereigenschappen maken een wezenlijk deel uit van de ‘eigenheid’ van deze hondenrassen. Het gedrag dat hier een gevolg van is moet in de huidige en de toekomstige samenleving zowel voor de hondenbezitter maar met name ook voor de niet-hondenbezitter acceptabel te zijn.

Vanuit de rasvereniging ontstaat nu weer de behoefte aan een nieuwe lichting keurmeesters die op soortgelijke wijze zijn opgeleid. (Kennis van beoordeling en correcte interpretatie op basis van de rasstandaard) Naast een degelijke kwaliteit van de opleiding wordt ook gevraagd om een betaalbare opleiding, aangezien de gedragskeurmeestes die zich inzetten voor gedragstesten bij de rasvereniging gebruikelijk voor verenigingsvergoeding op het veld staan.

Deze opleiding is bedoeld om door het observeren en interpreteren van het gedrag van de hond tijdens een gedragstest de rasvereniging te voorzien van gegevens ten behoeve van inventarisatie of ten behoeve van de fokkerij. Ongeacht of dit nu een rasspecifieke- of een MAG-test betreft.

Na het behalen van Module 1& 2 kan de aspirant-gedragskeurmeester stage lopen in de praktijk zodat men daarna ofwel een rasspecifiek examen kan doen, of een praktijktoets tot MAG-keurmeester.

Ook wordt het huidige gedragskeurmeesterkorps in de gelegenheid gesteld een opfris te doen ten behoeve van de interne betrouwbaarheid.

Doelgroep Rasverenigingen / geïnteresseerden ethologie hond
Docenten Doreen Planta, Edith Huis, Atjo Westerhuis, 
Data 9 maart, 23 maart, 6 april, 25 mei, 8 juni
Onderwerpen Algemene ethologie, erfelijkheid van gedrag, rassen morfologie en karakter, gedragsherkenning, afwijkend gedrag door medische oorzaak, algemene observatietechnieken. Voor het complete programma, klik hier.
Tijd 08.30 - 16.00 uur
Locatie Auditorium, Accustraat 1 Veenendaal
Prijs € 400,00 (€ 484 incl. BTW)

 

Voor meer informatie en inschrijven voor Module 2, klik hier.

Klanten die dit kochten, kochten ook..