Mensbegeleiding

Nadat je module 2. Leren & Gedrag succesvol hebt afgerond, kun je beginnen aan 3. Mensbegeleiding!

€ 760,00
€ 628,10 excl. btw
altImage
responsive

Gevorderd

responsive

Module

responsive

Hond

Je hebt nu genoeg kennis om honden te trainen. Tijdens de module 3: mensbegeleiding ga je leren om de eigenaar te begeleiden en heb je de kennis in huis om 1 op 1 les te geven! Deze module is verdeeld in drie thema’s. Eerst leer je kijken naar menselijk gedrag door jezelf als voorbeeld te nemen. Daarna leer je hoe interactie tussen mensen werkt en hoe je daar invloed op hebt.

Tot slot leer je hoe je een eigenaar van een hond begeleidt. In de online theorie word je zelf ook aangespoord om bijvoorbeeld te ontdekken hoe menselijk gedrag ontstaat. De eerste twee thema’s leer je vooral middels e-learning. In de praktijkdagen pakken we het derde thema erbij en komen alle onderwerpen samen!

Mensbegeleiding bestaat uit:

 1. Online thuisstudie
 2. Praktijkdagen
 3. Stage
 4. Beoordeling en examen

Online thuisstudie (e-learning)

Onderdelen:

 • Bewust gedrag
 • Onbewust gedrag
 • Observeren en interpreteren
 • Communicatievaardigheden I
 • Communicatievaardigheden II
 • Communicatievaardigheden III

Praktijkdagen

De vijf praktijkdagen draaien om het oefenen van de benodigde vaardigheden om 1 op 1 les te kunnen geven. Je leert hoe je op een juiste manier een oefening uitlegt aan een eigenaar, welke oefeningen passen bij een bepaalde hulpvraag, welke communicatietechnieken je nodig hebt en nog veel meer! De eerste twee praktijkdagen zijn oefendagen om nog eens goed de benodigde materie en vaardigheden door te lopen met de docent. Na de twee oefendagen, zijn er drie beoordelingsdagen.

Tijdens deze dagen ga je het 1 op 1 lesgeven oefenen en eigen maken. Ieder dag heeft hetzelfde doel en een soortgelijk programma, maar je hebt zelf de tijd en ruimte om jezelf iedere dag iets verder te ontwikkelen en de feedback die je ontvangt mee te nemen. Aan het einde van de vijf praktijkdagen is er dus geen praktijkexamen, maar een lijst met criteria die je moet hebben gehaald. Je hebt dus drie dagen de tijd te oefenen, ontwikkelen én criteria te behalen.

 • Praktijkdag 1 en 2 zijn beiden los in te plannen. Je kunt deze dus op ieder gewenst moment volgen en hoeven niet persé deel uit te maken van dezelfde lesreeks.
 • Praktijkdag 3, 4 en 5 (beoordelingsdagen) is een vaste lesreeks. Je kiest voor een bepaalde reeks van 3 data. Dit betekent dat je deze beoordelingsdagen dus altijd met dezelfde studenten volgt.

De praktijkdagen kun je zelf inplannen, na het aanmelden voor deze module ontvang je een e-mail waarin je gelijk de dagen kunt plannen.

Stage

Tijdens deze module loop je stage. Je loopt gedurende 12 weken minimaal 4 uur per week stage. Je kunt ervoor kiezen om dit bij hetzelfde bedrijf te doen als bij 2. Leren & Gedrag, maar je kunt er ook voor kiezen om de stage te volgen bij een ander leerbedrijf. Hier kijk je mee met het bedrijf en voer je ondertussen opdrachten uit die je vanuit de opleiding mee krijgt.

Beoordeling en examen

Deze module kent twee examenonderdelen. Enerzijds is er een beoordeling door de docent op dag 3, 4 en 5. De beoordeling bevat 16 criteria waar je drie dagen de tijd voor hebt om deze te behalen. Daarnaast is er een theoretisch examen over de 6 e-learningonderdelen. Meer informatie vind je op de pagina van Praktijkdag 3+4+5of bij de mentoren!

Verder leren

Module 4: Didactische vaardigheden
In deze module ga je leren om lesplannen op te stellen en uit te voeren, leer je over groepsdynamieken, maar leer je ook over de verschillende aantallen cursus die veelal worden aangeboden voor honden en hoe je deze ontwikkelt.

Specialisatie: Kynologisch Gedragstherapeut
Wanneer je start met deze specialisatie heb je al een hoop kennis op zak over onder meer lichaamstaal van honden, hoe honden leren en hoe je de hondeneigenaar van begeleidt. Nu is het tijd om de verdieping in te gaan!

Praktische informatie

Hoe meld ik me aan

Door onderdaan de pagina op 'direct inschrijven' te klikken. Om het proces te voltooien dien je eerst een account aan te maken. Na boeken ontvang je direct een bestelbevestiging met informatie over jouw bestelling. Daarnaast ontvang je een e-mail waarin je je kunt inschrijven voor de praktijkdagen.

Het online gedeelte van de module leren en gedrag kun je starten vanaf de maandag na je aanmelding.

Wil je deze module betalen in termijnen? Lees hier hoe onze betalingsregeling werkt.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 760,00
€ 628,10 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.