3. Mensbegeleiding Kat

Informatie praktijkdagen

Op deze pagina vind je meer informatie over de praktijkdagen van module 3: Mensbegeleiding

Locatie

De vijf verplichte praktijkdagen zijn allemaal in Veenendaal:
Accustraat 1
3903 LX  Veenendaal

Lestijden

Alle praktijkdagen zijn van 10:00 tot 16:00.
Inclusief twee korte pauzes en een lunch pauze.

Belangrijk

Voordat je deel neemt aan een praktijkdag dien je de bijbehorende opdracht ingeleverd te hebben via de e-learning.
Moet je je helaas afmelden voor een praktijkdag? Stuur dan een mail naar info@edupet.nl  

Praktijkdag 1:

De eerste praktijkdag staat in het teken van de 'LSD-gesprekstechniek': Luisteren Samenvatten Doorvragen. Voordat je met dit onderwerp aan de slag gaat, beginnen we de dag met een voorstelronde om elkaar te leren kennen. Daarna ga je casussen bespreken en wordt er aandacht besteed aan de huiswerkopdracht. Vergeet niet het videofragment van opdracht 3 (na onderdeel 3E) mee te nemen.

Praktijkdag 2:

Praktijkdag twee gaat over de Roos van Leary. Dit is een hulpmiddel voor wanneer communicatie moeizaam verloopt. Het helpt o.a. bij het analyseren van iemands gedrag. Hoe dat verder van toepassing kan zijn bij het werk als kattenprofessional leer je door middel van video's bekijken en samen casussen bespreken. 

Praktijkdag 3:

Adviesgesprekken zijn (soms onbewust) een belangrijk deel van het werken in de (huis)dierenbranche. Wanneer je als professional aan het werk gaat, bijvoorbeeld in een trimsalon, als gedragstherapeut of in een dierenwinkel, kom je regelmatig in aanraking met eigenaren die jou om advies vragen. Tijdens deze praktijkdag ga je samen met medestudenten actief aan de slag met verschillende gesprekstechnieken. Ook wordt huiswerkopdracht 4 klassikaal besproken.

Praktijkdag 4:

Praktijkdag 4 is een vervolg op praktijkdag 3. Wanneer eigenaren jou om advies vragen over hun geliefde huisdier, moet je hier voorzichtig mee om gaan. Je wil niet dat iemand zich aangevallen voelt of dat je te veel informatie geeft waardoor maar weinig blijft hangen. Hoe pak je een belangrijk advies het beste aan? Tijdens deze praktijkdag ga je samen met medestudenten actief aan de slag met verschillende gesprekstechnieken.

Praktijkdag 5:

's Ochtends zal iedereen een korte presentatie houden (huiswerkopdracht 5) waarvan je zelf het onderwerp hebt gekozen. 's Middags is er alle ruimte om te kijken welke soorten gesprekken, onderwerpen of gesprekstechnieken wat meer aandacht vergen. 

Mocht je na aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben, neem dan even contact met ons op. We helpen je graag!

Naar de aanmeldpagina