De meeste huisdiereigenaren weten dat thuiswerken niet altijd even soepel gaat met een dier in huis. Je dier kan je storen op momenten dat het even niet uitkomt. Hoe zorg je voor de perfecte combinatie tussen je huisdier knuffelen en werken? Wij geven je tips!

Zorg voor rust en ritme

Mogelijk is jouw huisdier niet gewend dat jij de hele dag thuis bent, dit kan best verwarrend zijn. Is jouw hond dolblij dat je de hele dag bij hem bent en volgt hij je op de voet? Zorg voor voldoende rustmomentjes en houd je eigen ritme aan. Bijvoorbeeld door dezelfde werktijden aan te houden.

Een prikkelarme werkomgeving

Zorg voor een rustige werkomgeving. Geef je huisdier een lekker plekje om zich terug te trekken of uit te rusten. Wij helpen je met het vinden van een ideale hondenmand. Jij werkt, je huisdier slaapt.

"Tip: heb je een groot bureau? Leg een kattenmandje op je bureau."

Op die manier kan je kat tóch bij je in de buurt zijn maar heeft hij wel zijn eigen plekje. En hoe prettig is het om tussen het werken door even te kriebelen met je maatje? Voorkom echter dat je kat continue op je schoot kan klimmen of over je toetsenbord loopt. Zorg daarom voor een geschikte afleiding waar je huisdier mee kan spelen of lekker op kan kauwen.

Houd je kat je teveel van je werk? Neem een kwartiertje de tijd om met hem te spelen voor je aan het werk gaat. Doe daarna de deur van je kantoor dicht zodat je huisdier je niet kan storen, en zorg voor voldoende spelletjes en uitdaging voor je kat in de rest van het huis. Bijvoorbeeld een leuke voerpuzzel of gewoon met simpele huis-, tuin- en keukenspelletjes!

Creatieve pauzes

Neem zoals gewoonlijk voldoende pauze. Nu je thuis werkt kan je deze pauze gebruiken om je huisdier aandacht te geven in de vorm van een knuffel, kriebel of een spelletje. Heb je een hond? Ga een kort rondje om, samen een frisse neus halen. Voor de hond is het natuurlijk fantastisch om lekker uit te gaan, en jij bent na de wandeling weer helemaal fris en ready for work!

Laatste update
3 mei 2021