In de dierenkliniek loop je regelmatig tegen het fantastische, maar ook grillige karakter van katten aan. Dit maakt het soms een uitdaging om de juiste zorg te kunnen bieden. Want wat doe je als een kat doodsbang is? Hoe lok je een kat uit zijn vervoersmand, zonder dat het kat-onvriendelijk wordt? Wat te doen als een kat zich (angstig)agressief gedraagt? Hoe vermijd je onnodige narcose? Maar ook: wanneer kun je beter even stoppen met proberen?

Met de informatie van deze onderwijsmodule denken we jullie een goede ondersteuning te kunnen bieden waarmee je de uitdaging met elke kat aan kunt gaan. We leren je hoe je de subtiele (stress)signalen herkent die een kat uitzendt. Je oefent met het op de juiste manier in een handdoek wikkelen van een bange kat. Je krijgt alles te horen over wat je kunt doen om een agressieve kat te kalmeren. Dit en veel meer wacht je tijdens de eendaagse basismodule kattengedrag op de Kattenacademie!

Na afloop ontvang je een vaardigheidsbewijs, ingevuld door de docent. Je kunt zien wat je op basis van de antwoorden van een korte kennistest aan het begin én einde van de lesdag allemaal hebt bijgeleerd. Ook worden de praktijkoefeningen geëvalueerd.

Deze lezing wordt verzorgd door: Sonja van Leeuwen (paraveterinair, kattengedragstherapeut en eigenaresse van de Katten Academie).

Na deze basis dag kun je via verschillende vervolg nascholingen jezelf verder bekwamen in meer specifieke onderdelen. 

Het programma:

  • Basis kattengedrag
  • Behoeften van de kat
  • Hanteren van de kat
  • Katvriendelijke praktijk; hoe en wat?
  • Korte inleiding over het trimmen van katten zonder narcose
  • Wat te doen met een gestreste kat
  • Wat te doen met een agressieve kat

De prijs van deze cursus is: € 114,95 inclusief btw, lesmateriaal, koffie/thee, lunch, een certificaat en een goodiebag.
Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers. 

Deze lezing is toegankelijk voor alle dierenartsen en dierenarts assistentes in Nederland en België.

 

114,95
Nog 10 plaatsen beschikbaar
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Katten Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Lees hier onze maatregelen tegen het coronavirus.

In een tijd waarin het belangrijk is om als bedrijf te blijven ontwikkelen en mee te gaan met alle digitale mogelijkheden, biedt EduPet een nieuw c

Principes, integratie in de praktijk en geneesmiddelbeelden van A-Z