Basiskennis kat is de eerste module van het Nieuwe Leren, het vernieuwde opleidingssysteem van de Katten Academie en de Martin Gaus Academie. Het bestaat uit in totaal 4 modules:

  1. Basiskennis kat
  2. Leren & gedrag
  3. Mensbegeleiding
  4. Didactische vaardigheden
     

De basiskennis is het startpunt voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je gewoon meer wil weten over dit fantastische dier, of dat je wil gaan werken als gedragstherapeut, trimmer of kattenoppas. Heb je al een opleiding op zak en wil je je specialiseren in een ander vakgebied betreffende de kat? Dan mag je een toelatingsexamen doen. Als je dit haalt, mag je de basis overslaan.

Binnen de gehele opleiding, welke route je ook aflegt, staat dierenwelzijn centraal. Dat betekent dat de opleiding is ontwikkeld door experts en gegeven wordt door docenten die passen bij de normen en waarden van de Katten Academie. Hierdoor komt de term dierenwelzijn vaak terug in het lesmateriaal en leer je bijvoorbeeld veel over de behoeftes van katten en wanneer je kunt spreken van welzijn.

Opbouw Basiskennis kat

Basiskennis kat bestaat uit een combinatie van e-learning en optionele praktijkdagen, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

1A. Rassenkennis
1B. Welzijn, Behoeftes & Emoties (met Q&A*)
1C. Leeftijdsfasen
1D. Maakbaarheid & karakter
1E. Gedrag & Kattentaal (met Q&A*)
1F. Biologie & Anatomie
1G. Hanteren van katten
1H. Verzorging & EHBO (met 1 praktijkdag EHBO)
1I. Wet & Recht

De praktijkdag EHBO is verplicht bij deelname aan het vervolgtraject. De data die staan onder 'cursusopties' zijn praktijkdagen in Veenendaal.

Let op: ga je een datum uitkiezen? Hou er dan rekening mee dat je ongeveer negen weken na je startdag (eerst volgende maandag na aanmelding) klaar bent voor de praktijkdag EHBO. Dan heb je namelijk al toegang gehad voor onderdeel H Verzorging & EHBO die verplicht is om te volgen vóór je deelneemt aan de praktijk.  Bijvoorbeeld: start je in week 10, dan kun je vanaf week 19 een datum voor de EHBO praktijkdag kiezen. Zijn er te weinig aanmeldingen voor een praktijkdag? Dan kan het zijn dat deze opgeschoven wordt. 

Kosten

De module 1. Basiskennis Kat bedraagt €189,- exclusief btw. Wil je direct de praktijkdag EHBO erbij boeken? Dan betaal je €249,- excl. btw. De EHBO praktijkdag is later nog los te boeken voor € 99,- excl. btw. De EHBO praktijkdag is inclusief koffie en thee en lunch.

Aanmelden

Je kunt je op elk gewenst moment inschrijven voor deze module. Elke maandag* start er namelijk een nieuwe groep! Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging. Wanneer je inschrijving en betaling verwerkt zijn, sturen we je nog een mail met extra informatie over de e-learning. Ook krijg je van ons een welkomsttasje thuisgestuurd!

*Met uitzondering van feestdagen

Wil je meer weten over deze module? Op de website van de Katten Academie lees je er alles over.

Eerst eens kennis maken met de Katten Academie? Wij heten je van harte welkom tijdens een van onze openstellingen!

228,69
Nog 10 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
125
Zonder praktijkdag EHBO
€228,69
229
NL Inclusief praktijkdag EHBO - 23 april 2022
€301,29
230
NL Inclusief praktijkdag EHBO - 23 juni 2022
€301,29
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Katten Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact