Ben je konijnenliefhebber en denk je aan de aanschaf van een konijn? Of wil je in de toekomst misschien wel zelf advies geven over wat het betekent om konijnen als onderdeel van het gezin te houden? Dat alles leer je binnen de cursus ‘Een (nieuw) konijn in huis’, als onderdeel van de opleiding Basiskennis konijn.

Samen met jou duiken we in de wereld van het konijn. Wat heeft hij nodig om zich goed te voelen? Om tot een antwoord op die vraag te komen, is de opleiding onderverdeeld in de volgende onderwerpen:
 

 1. Een konijn aanschaffen – Hoe pak ik het aan?
 2. De verschillende leeftijdsfasen – Herken de leeftijdsfasen en weet hoe hiermee om te gaan
 3. Huisvesting
 4. Voeding – Wat hebben konijnen nodig aan voeding en wat past bij mijn konijn?
 5. Zindelijkheid – Hoe krijg ik mijn konijn zindelijk?
 6. Je konijn tam maken – Hoe pak ik dit aan en heb ik op die manier meer plezier samen?
 7. Hanteren en verzorging – Je leert een aantal methoden om konijnen – zo stressvrij mogelijk – op te tillen en bijvoorbeeld de nagels te knippen.
 8. Konijnen los in huis?! – Hoe pak ik het aan als ik mijn konijnen los in huis wil laten lopen?
 9. Konijnen & slopen – Hoe kan ik dit voorkomen en tot een oplossing komen?
 10. Straffen en belonen – Over valkuilen, een goede relatie behouden en meer
 11. Het opvoeden van konijnen – Hoe pak ik dit aan? Do’s en don’ts
 12. Castratie & Sterilisatie – Hoe zit dat nu echt? Wat is verstandig om te doen?
 13. Denkspellen & verrijking – Leer hoe je met je konijn meer lol kunt maken, door verrijking een denkspellen aan te bieden.

Kortom: je weet hoe je met succes konijnen een onderdeel van het gezin kunt laten zijn en geniet nog meer van konijnen als huisdier!

De opleiding

De opleiding ‘Een (nieuw) konijn in huis’ start met een deel e-learning, thuis te volgen op je eigen computer. We hebben een prachtig systeem ontwikkeld waar jij in je eigen tempo de modules kunt volgen. Elke twee weken komt er een nieuw onderwerp online. Als aanvulling daarop krijg je per onderwerp oefenopdrachten. Heb je genoten van de cursus ‘Een (konijn) in huis’ dan kun je eventueel door met opleiding Basiskennis Konijn.

Wanneer kan ik starten?
Na je aanmelding en het voldoen van de betaling, kun je de eerstvolgende dinsdag al starten met de e-learning van de cursus. Nadat je de opleiding ‘Een (nieuw) konijn in huis’ succesvol hebt afgerond, kun je eventueel doorstromen naar de rest van de module 1 Basiskennis Konijn.

Basiskennis Konijn is de eerste module van het Nieuwe Leren, het vernieuwde opleidingssysteem van de Konijnen Academie, te boeken via www.edupet.nl. Het bestaat uit in totaal 4 modules;

 1. Basiskennis konijn
 2. Leren & gedrag
 3. Mensbegeleiding
 4. Didactische vaardigheden

De opleiding Basiskennis Konijn, waar deze cursus onder valt, is het startpunt voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je gewoon meer wil weten over je eigen konijn of wilt gaan werken als trimmer, konijnenoppas, konijnendeskundige of bijvoorbeeld als Prins Health Coach welke opleiding we nu aan het ontwikkelen zijn.

Heb je al een andere konijnenopleiding op zak en wil je je nog verder specialiseren in een ander vakgebied? Na een geslaagd toelatingsexamen kun je de opleiding Basiskennis Konijn overslaan.

Of heb je de cursus ‘Een (nieuw) konijn in huis’ reeds gevolgd? Dan krijg je een korting van 159,95 euro op de Basismodule.

Dierenwelzijn bij de Konijnen Academie

Binnen de gehele opleiding, welke route je ook aflegt, staat dierenwelzijn centraal. Dat betekent dat de opleiding is ontwikkeld door experts en gegeven wordt door docenten die passen bij de normen en waarden van de Konijnen Academie. Hierdoor komt de term dierenwelzijn vaak terug in het lesmateriaal en leer je bijvoorbeeld veel over de behoeftes van konijnen en wanneer je kunt spreken van welzijn.

Opbouw Basiskennis konijn
De opleiding Basiskennis Konijn, waar de cursus ‘Een (nieuw) konijn in huis’ een onderdeel van is, bestaat uit een combinatie van e-learning en een optionele praktijkdag, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen;

 1. Een (nieuw) konijn in huis - Q en A 1 uur
 2. Rassenkennis
 3. Leefwijze wilde konijnen
 4. Welzijn, behoeftes en emoties                                                             
 5. Gedrag & konijnentaal - Q en A 1 uur
 6. Twee konijnen koppelen                                                                      
 7. EHBO (met ehbo kit) - Q en A 1 uur
 8. Wet & Recht

Opleiding Basiskennis Konijn

Basiskennis konijn bedraagt 289,95 exclusief BTW. Wil je direct de praktijkdag erbij boeken? Dan betaal je € 179 excl. btw. De praktijkdag is inclusief koffie, thee en lunch. Je kunt je op elk gewenst moment inschrijven voor deze opleiding. Elke week start er een nieuwe groep! Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging. Wanneer je inschrijving en betaling verwerkt zijn, sturen we je nog een mail met extra informatie over de e-learning. Ook krijg je van ons een goodiebox thuisgestuurd.

 

 

350,83
Nog 30 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
164
Basiskennis konijn exclusief praktijkdag
€350,83
165
Basiskennis konijn inclusief praktijkdag
€567,43
Vanaf
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
EduPet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

De Prins Health Coach opleiding breidt uit!

Lees hier onze maatregelen tegen het coronavirus.

In een tijd waarin het belangrijk is om als bedrijf te blijven ontwikkelen en mee te gaan met alle digitale mogelijkheden, biedt EduPet een nieuw c