‘EC’ is een diagnose die we helaas steeds vaker horen. Misschien heeft jouw konijn deze diagnose van je dierenarts gekregen. Of je werkt in een konijnenopvang en hoort de term regelmatig langskomen. Dan wil je graag weten: wat is EC precies? Hoe komt een konijn eraan? Waaraan kan ik het herkennen? Welke behandelingen zijn er? Wat zijn de vooruitzichten? Wat kan ik zelf doen om mijn konijn zo goed mogelijk te ondersteunen (naast de behandeling van de dierenarts)?

In dit webinar proberen we je zo veel mogelijk informatie te geven, waar je ook praktisch iets mee kunt. Aan de hand van enkele casussen kijken we naar de behandelmogelijkheden maar vooral ook naar wat je als eigenaar/verzorger zelf kunt doen om je konijn te helpen en de ziektelast zo laag mogelijk te houden.

In dit webinar kijken we naar de ziekte E. Cuniculi, bespreken we behandelingen en bekijken we op welke wijze een ziek konijn met EC zo goed mogelijk kan worden ondersteund.

Inhoud:

  • Wat is E. Cuniculi?
  • Pathologie
  • Symptomen
  • Oorzaken
  • Behandelingen
  • Ondersteuning
  • Preventie

Na dit webinar ben je in staat om EC bij je eigen konijnen of de konijnen die je verzorgt, beter te herkennen. Je begrijpt waarom een snelle behandeling noodzakelijk is en begrijpt het belang van jouw eigen rol daarin. Je weet op welke manieren je een ziek konijn met EC kunt ondersteunen (voeding, huisvesting etc.). Ook kun je anderen, zoals klanten en collega’s, goed informeren over deze aandoening en tips geven over de verzorging.

Voor wie?

Voor iedereen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komt of advies geeft. Denk aan dierenwinkelmedewerkers, paraveterinairen, dierverzorgers, fokkers. Maar ook voor wie konijnen als huisdieren houdt.

Docent:

Karen de Graaff is paraveterinair dierenartsassistente en konijndeskundige. Door haar werk in een dierenkliniek met veel konijnenpatiënten heeft zij veel ervaring opgedaan met de behandeling en verzorging van konijnen met uiteenlopende behoeften. Ook heeft zij zich verdiept in gezonde voeding. Zij heeft al jaren konijnen als huisdieren en ook die hebben haar veel geleerd. Zij brengt graag het konijnenwelzijn op een hoger plan, o.a. in het contact met klanten en door het schrijven en geven van cursussen via haar eigen bedrijf Healthy Rabbit.

De prijs van deze cursus is: € 30,25 inclusief btw, lesmateriaal (dit wordt achteraf per mail verstuurd) en een certificaat van deelname.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers. 

 

25,00
Nog 25 plaatsen beschikbaar
19:30 - 20:30 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact