Hoe zorg je ervoor dat een konijn zijn leven lang gezond en gelukkig is? Dat is de rode draad van het Konijnencongres op 8 oktober. De verschillende levensfasen van het konijn staan daarbij centraal: van het pasgeboren konijn tot aan de senior.

Een fantastische konijnenhappening!

Twee jaar geleden kon het Konijnencongres niet doorgaan vanwege corona. Ditmaal hopen we er een extra fantastische konijnenhappening van te maken. Waarbij je niet alleen kennis kunt opdoen, maar ook gezellig kunt netwerken met andere konijnenliefhebbers. De vorige keer was het congres helemaal uitverkocht, dus schrijf je snel in!

Sprekers

  • Fokker van Teddy Dwergkonijnen Amanda Wigboldus gaat tijdens het congres in op het fokken van konijnen en de ontwikkeling van sociale jonge konijnen. Ze heeft enorm veel ervaring met het socialiseren van jonge konijnen, die in het nest heel erg veel leren. Het ene dier is van nature al wat tammer dan het andere, dus daar moet je op inspelen. Hoe kun je jonge konijnen zo goed mogelijk voorbereiden op een leven als konijn als onderdeel van het gezin?
  • Konijnenexpert Bernice Muntz zal uitgebreid spreken over het socialiseren van konijnen. Het is namelijk belangrijk dat konijnen met verschillende prikkels kennismaken. Dat kan angst op latere leeftijd zoveel mogelijk voorkomen en komt het dierenwelzijn en (her)plaatsbaarheid ten goede. Daarnaast komen de puberteit en het volwassen konijn uitgebreid aan bod. Mocht je een ouder toch niet zo goed gesocialiseerd konijn hebben, wat kun je dan doen om het dier beter te laten omgaan met situaties en angst en stress zoveel mogelijk te voorkomen?
  • Dierenarts Fred van der Kolk, gespecialiseerd in zorg aan konijnen en knaagdieren, lid van de projectgroep Konijn van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en bekend van diverse lezingen en masterclasses, behandelt het seniorkonijn. Hij gaat in op ziektes en gezondheid waarmee het dier in deze levensfase te maken kan krijgen en geeft handige tips om het leven van een seniorkonijn zo comfortabel mogelijk te maken.
  • Fytotherapeut Nancy Popieul geeft advies hoe je via fytotherapie veilig verse planten en kruidenpreparaten kunt inzetten ter ondersteuning van de verschillende levensfases, bijvoorbeeld tijdens de puberteit en bij het seniorkonijn. Reken op veel praktische informatie waarmee je thuis onmiddellijk aan de slag kunt.

Praktisch

Accreditatiepunten

De SPPD kent 5 punten toe voor deze nascholing. 

Locatie

Bezoekerscentrum Prins Petfoods
Accustraat 1
3903 LX Veenendaal

Inbegrepen

Bij de prijs is koffie, thee, lunch en goodiebag inbegrepen.

Na afloop ontvangen alle deelnemers een certificaat met accreditatiepunten en de 'Parels van de dag'. Hierin zijn de meest in het oog springende onderdelen van de dag samengevat, waarmee je gelijk aan de slag kunt.

Ongeveer een week voor aanvang ontvang je nog een herinneringsmail met nog eens alle informatie op een rij.

Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Leden van het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk kunnen gratis deelnemen! Als keurmerkhouder kun je je aanmelden via de ledenvoordeel pagina. (Ga via de Martin Gaus Keurmerk website naar het kopje 'Educatie')

Wil je je na afloop van dit congres aansluiten bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk, dan ben je van harte welkom. Het Keurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar voor de diereigenaren en verbindt professionals o.a. door educatie en inspiratie. Als je je direct na het congres aansluit bij het Keurmerk dan krijg je zodra je aansluiting gerealiseerd is, je inschrijfgeld van het congres weer retour.

95,00
Nog 50 plaatsen beschikbaar
10:00 - 16:30 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact