Een ongeluk zit in een klein hoekje …
Als dierverzorger, instructeur of gedragstherapeut krijgt u misschien wel eens te maken met situaties waarbij u een hond eerste hulp moet verlenen. Natuurlijk hoopt u dat dit nooit gebeurt, maar als het gebeurt is het wel fijn om te weten wat u moet doen.

Eerste hulp bieden bij ongevallen is bedoeld om het leven van een hond te redden, zijn lijden te verlichten, de pijn te verzachten en/of te voorkomen dat de verwonding erger wordt. Bovendien moet u ervoor zorgen dat het dier zo snel mogelijk en veilig naar een kliniek vervoerd kan worden (indien nodig) zonder dat u uzelf of het dier in gevaar brengt.

THEORIE ÉN PRAKTIJK!

Deze workshop EHBO bij honden verstrekt u alle informatie die u dient te weten met betrekking tot de basis gezondheidszorg. Er wordt ook veel aandacht besteed aan praktijkoefeningen. Zo oefent u tijdens deze dag met het aanleggen van verschillende verbanden. Dit oefent u op meegebrachte honden van medecursisten en de docent. Ook bespreken en tonen wij het onderwerp reanimeren tijdens deze workshop.

Nascholingspunten

  • APDT: 40
  • CKI: 15 C
  • NVGH: 5
  • SPPD: 12 FH

2 lesdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden via: https://www.martingausacademie.nl/opleidingen/ehbo-bij-honden/ 

272,25
Nog 50 plaatsen beschikbaar
10.00 - 16.00 uur
Docent(en):

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Wil jij huisdiereigenaren optimaal kunnen begeleiden, adviseren e

Met veel trots presenteren wij de vernieuwde EduPet website!

Om te beginnen: waarom moeten wij vlooien bestr