Een ongeluk zit in een klein hoekje, óók bij konijnen. Als dierverzorger of eigenaar krijg je misschien wel eens te maken met een spoedsituatie waarbij het goed is meer te weten over EHBO. Natuurlijk hoop je dat dit nooit gebeurt, maar als het gebeurt is het wel fijn om te weten hoe je het beste kunt handelen.

Tijdens deze cursus gaan we in op diverse spoedsituaties bij konijnen. Twijfel je wel eens of je de dierenarts moet bellen of niet? Met deze cursus leer je adequaat handelen, aandoeningen herkennen en de ernst van een situatie in te schatten.

Onderwerpen

  • Wat te doen bij konijnen die niet eten
  • Over tympanie, koliek, obstipatie, e-cuniculi en shock
  • Het hanteren van konijnen en een konijnenburrito
  • Met zelfvertrouwen medicatie en dwangvoeding geven
  • Luchtwegproblemen
  • Gebitsproblemen
  • Het herkennen van een ziek konijn

De prijs van deze cursus is: € 50,00 inclusief btw, lesmateriaal en een certificaat van deelname.

Voor wie?

Voor iedereen die konijnen heeft. Ook heel geschikt voor mensen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komen. Denk aan dierverzorgers, fokkers, dierenwinkelmedewerkers, mensen die op kinderboerderijen werken. 

Tijdens de coronacrisis hebben we deze cursus voor het eerst digitaal gegeven. En tot onze verbazing hebben veel mensen gevraagd deze cursus digitaal te herhalen. Hoewel een praktijkcursus zeker zijn voordelen heeft, is dit een mooi alternatief voor mensen die niet veel tijd hebben of bijvoorbeeld niet kunnen of willen reizen.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers. 

50,00
Nog 5 plaatsen beschikbaar
10.00 - 16.00 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
EduPet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Lees hier onze maatregelen tegen het coronavirus.

In een tijd waarin het belangrijk is om als bedrijf te blijven ontwikkelen en mee te gaan met alle digitale mogelijkheden, biedt EduPet een nieuw c

Principes, integratie in de praktijk en geneesmiddelbeelden van A-Z