Een ongeluk zit in een klein hoekje! Dat geldt zeker ook voor katten. Weet jij hoe te handelen bij een spoedsituatie? Er zijn veel situaties waarbij je eerste hulp kunt verlenen. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding of insectenbeet. Maar het kan ook gaan om een vergiftiging, of een kat die van het balkon is gevallen. In dit soort situaties is snel handelen heel belangrijk. Het toepassen van eerste hulp kan dan levensreddend zijn.

De onderwerpen die aan bod komen:
- Het herkennen van spoedgevallen
- Indeling van spoed-minder spoedgevallen
- Veiligheid voor mens en dier
- Wat te doen bij krab-/bijtwonden door de kat
- SPAR onderzoek
- EHBO voor de kat
- Verbandleer
- Katten EHBO-kit

De workshop EHBO voor Katten leert je direct handelen bij een ongeval. Op interactieve wijze leer je snel en accuraat te reageren bij spoedeisende zaken, een dier in nood in leven te houden, pijn verlichten, verergering voorkomen en tot slot hoe je het dier kunt stabiliseren om richting de dierenarts te gaan. Na afloop ontvang je een certificaat én een goodiebag.

Doelgroep en docent
Deze workshop is geschikt voor katteneigenaren die graag goed voorbereid willen zijn op noodgevallen, maar ook voor iedereen die met katten werkt en zijn of haar kennis wilt vergroten of opfrissen. De workshop wordt gegeven door dierenarts Daniëlle Lens – van Wouwen.

114,95
Nog 12 plaatsen beschikbaar
10:00 - 16:00 uur

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

In een tijd waarin het belangrijk is om als bedrijf te blijven ontwikkelen en mee te gaan met alle digitale mogelijkheden, biedt EduPet een nieuw c

Lees hier onze maatregelen tegen het coronavirus.

Wilde konijnen en cavia’s leven een groot deel van de dag in holen, en zoeken tijdens de warme uren