Deze dag staat helemaal in het teken van emoties bij de kat. Jarenlang was het in de wetenschap een omstreden onderwerp: het toekennen van emoties aan katten. Gelukkig waren er wetenschappers als Jaak Panksepp en Frans de Waal, die zich verdiepten in emoties bij dieren. Zij overtuigden ook steeds meer andere wetenschappers van het feit dat katten en andere zoogdieren wel degelijk emoties ervaren net als wij. Maar kunnen katten dan ook alle emoties ervaren die wij voelen? Kunnen ze bijvoorbeeld jaloers zijn of verdrietig?

Na het volgen van deze lesdag heb je geleerd:
– Wat emoties zijn.
– Waar de emoties ontstaan in de hersenen.
– Het verschil tussen primaire en secundaire emoties en wat tot nu toe bekend is over deze emoties bij katten.
– Wat de relatie is tussen bepaalde emoties, het gedrag van je kat en de oorsprong en domesticatie van de kat
– Welke emotionele systemen in de hersenen tot nu toe aangetoond zijn bij katten en andere zoogdieren, waar deze voor dienen en welk gedrag deze uitlokken.

Er zal veel ruimte zijn voor vragen en er wordt uitgebreid ingegaan op het vertalen van de theorie over de emotionele systemen naar de praktijk. Je krijgt praktische adviezen over hoe je vervolgens je kennis over emoties en emotionele systemen kunt gebruiken om het welzijn van katten te verbeteren.

Deze lesdag wordt verzorgd door Maggie Ruitenberg, hoofddocent Katten Academie en kattengedragsdeskundige van het Katten Kenniscentrum Nederland.

De prijs van deze cursus is: € 114,95 inclusief btw, lesmateriaal, een certificaat en een goodiebag.
Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers. 

In de lesdag wordt niet ingegaan op lichaamstaal van katten en de betekenis daarvan en andere onderdelen die behandeld worden in het webinar Begrijp ik mijn kat?

In verband met de coronamaatregelen wordt deze lezing online gegeven. Het lesmateriaal en de goodiebag worden vooraf opgestuurd, het certificaat wordt achteraf opgestuurd. 
 

114,95
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Katten Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Lees hier onze maatregelen tegen het coronavirus.

In een tijd waarin het belangrijk is om als bedrijf te blijven ontwikkelen en mee te gaan met alle digitale mogelijkheden, biedt EduPet een nieuw c

Principes, integratie in de praktijk en geneesmiddelbeelden van A-Z