Deze expertcursus is speciaal voor konijnentrimmers die graag in theorie willen leren hoe ze een vies en vervilt konijn op een vacht- en konijnenvriendelijke manier kunnen trimmen.

De eerste keer dat een konijn in de trimsalon komt is meestal het moeilijkste. Regelmatig hebben ze dan klitten, vervilting,  last van plakpoep of urinebrand. Weet je soms niet waar je moet beginnen? Pakt je tondeuse de vacht niet goed? Ben je uren bezig om zo’n konijn te trimmen? Zijn er plekken waarvan je absoluut niet weet hoe je daar makkelijk bij kunt komen?

Al deze onderwerpen worden besproken tijdens deze cursus. Plus welke adviezen je de eigenaar kunt geven om dit in de toekomst te voorkomen.

Onderwerpen

  • Verschillende manieren om deze konijnen te trimmen
  • Welke materialen je kunt gebruiken
  • Waar dien je rekening mee te houden tijdens het trimmen
  • Hanteren
  • Wat nu als het konijn buiten leeft
  • Advies aan de eigenaar geven om herhaling te voorkomen (huisvesting, voeding, materiaal, vachtverzorging)

Bij de presentatie wordt gebruik gemaakt van diverse foto’s en filmpjes om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Na dit webinar heb je de theorie geleerd die belangrijk is bij het trimmen van vervilte konijnen.

Voor wie

Deze cursus is speciaal voor konijnentrimmers die graag wat meer handvatten krijgen voor het scheren van een vervilt en/of geklit konijn op een vacht- en konijnenvriendelijke manieren.

Docent

De docent Jessica Goedhart is de hoofddocent van onze opleiding konijnen trimmer. Daarnaast is zij konijnendeskundige en heeft in 2015 de succesvolle opleiding tot professioneel konijnentrimmer opgericht. Tijdens de opleiding wordt ook veel tijd besteed om de trimbehandeling van het konijn zo stressloos mogelijk te laten verlopen

Er bestaat de mogelijkheid om praktijklessen te volgen om het geleerde in de praktijk te oefenen. Tijdens de cursus vertellen we over de mogelijkheden.

Dit webinar vind plaats via Zoom.

Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging, ongeveer een week van te voren ontvang je een herinnering met daarin de link om deel te nemen.

De prijs van dit webinar is € 50,00 inclusief btw, een digitale hand-out en certificaat van deelname.

50,00
Nog 20 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
186
Datum: 4 november 2021
€50,00
19:00 - 21:00 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
EduPet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Edupet en onderwijsaanbieder

Bij iedere boeking een e-learning cadeau.

Dinsdag 13 juli was de feestelijke presentatie van Pets Vision, hét tijdschrift voor de dierprofessional.