Je hebt een moederdier, zoekt een vaderdier en krijgt een nestje: zo simpel is het tegenwoordig niet meer. Als fokker wordt er van u verwacht dat u goed bent voorbereid op de toekomst en alles weet over deskundig fokken, dierenwelzijn en het voorkomen van problemen. Neemt u het fokken van honden serieus? Met deze cursus kunt u zich onderscheiden als professional.

Hoog niveau

Deze opleiding is uniek door zijn brede opzet en hoge niveau en zorgen er voor dat hondenfokkers goed zijn voorbereid op de toekomst als het gaat om deskundig fokken, problemen voorkomen en dierenwelzijn. Ervaren docenten combineren wetenschappelijke verdieping met praktische kennis, zodat u uw dieren up-to-date en optimaal voorbereid kan grootbrengen en begeleiden.

Doelgroepen

Deze cursus is niet alleen een must voor bewuste hondeneigenaren die veel tijd, zorg en aandacht in hun dieren willen investeren en verantwoord en met beleid een nest willen fokken, maar ook voor dierenartsen en paraveterinairen die meer willen weten over de fokkerij, en voor andere belangstellenden die hun kennis willen verbreden of opfrissen. Denk daarbij aan degenen die verantwoordelijk zijn voor het maken en handhaven van een verenigingsfokbeleid en dus over kennis over erfelijke ziektes, het stellen van fokdoelen, berekenen van fokwaarden en genetische variatie dienen te beschikken. 

Investeer in uzelf!

De opleiding vindt plaats op vijf zaterdagen in ons educatiecentrum in Veenendaal, met op de laatste cursusdag een examen. De cursus ‘Fokkerij Hond’ is op 23 november, 14 december,  18 januari, 1 februari met een examendag op 15 februari. Van dekking, dracht en geboorte tot zoogperiode, verdere opfok, het professioneel adviseren en begeleiden van nieuwe eigenaren en juridische aspecten: het komt allemaal aan bod. Investeer in uzelf en uw dieren en word een nóg betere fokker.

De cursus is al begonnen maar heeft u toch intersse om een of meerdere cursusdagen bij te wonen? Dat kan! Stuur een e-mail naar info@edupet.nl en geef aan welke dag(en) uw wilt bijwonen. Uiteraard betaalt u dan niet het volledige cursusgeld.

 

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Wil jij huisdiereigenaren optimaal kunnen begeleiden, adviseren e

Met veel trots presenteren wij de vernieuwde EduPet website!

Om te beginnen: waarom moeten wij vlooien bestr