Vijfdaagse opleiding

Je hebt een moederdier, zoekt een vaderdier en krijgt een nestje: zo simpel is het tegenwoordig niet meer. Als fokker wordt er van je verwacht dat je goed bent voorbereid op de toekomst en alles weet over deskundig fokken, dierenwelzijn en het voorkomen van problemen. Neem je het fokken van honden serieus? Met deze cursus kan jij je onderscheiden als professional.

Deze opleiding is uniek dankzij zijn brede opzet en hoge niveau en zorgt ervoor dat hondenfokkers goed zijn voorbereid op de toekomst als het gaat om deskundig fokken, problemen voorkomen en dierenwelzijn.


Doelgroep

Deze cursus is een must voor bewuste hondeneigenaren die veel tijd, zorg en aandacht in hun dieren willen investeren en verantwoord en met beleid een nest willen fokken, maar ook voor dierenartsen en paraveterinairen die meer willen weten over de fokkerij, en voor andere belangstellenden die hun kennis willen verbreden of opfrissen. Denk daarbij aan degenen die verantwoordelijk zijn voor het maken en handhaven van een verenigingsfokbeleid en dus over kennis over erfelijke ziektes, het stellen van fokdoelen, bereken van fokwaarden en genetische variatie dienen te beschikken.

Ervaren docenten combineren wetenschappelijke verdieping met praktische kennis, zodat jij jouw dieren up-to-date en optimaal voorbereid kan grootbrengen en begeleiden.

Investeer in jezelf!

De opleiding vindt plaats op vijf zaterdagen in ons educatiecentrum in Veenendaal, met op de laatste cursusdag een examen. De cursus ‘Fokkerij hond’ is op 23 november, 14 december, 18 januari, 1 februari met een examendag op 15 februari. Van dekking, dracht en geboorte tot zoogperiode verdere opfok, het professioneel adviseren en begeleiden van nieuwe eigenaren en juridische aspecten: het komt allemaal aan bod. Investeer in jezelf en jouw dieren en word een nog betere fokker.

De cursus is al begonnen maar heb je toch interesse om een of meerdere cursusdagen bij te wonen? Dat kan! Stuur een e-mail naar info@edupet.nl en geef aan welke dag(en) je wilt bijwonen. Uiteraard betaal je dan niet het volledige cursusgeld.

 

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Principes, integratie in de praktijk en geneesmiddelbeelden van A-Z

Versoepelingen corona virus – Laatste update 14 mei 2020

Lees hier onze maatregelen tegen het coronavirus.