Mensbegeleiding is de derde module van het Nieuwe Leren, het vernieuwde opleidingssysteem van de Katten Academie en de Martin Gaus Academie. We zijn nog vol op in ontwikkeling en er komen verschillende modules/specialisaties bij. 

 1. Basiskennis kat
 2. Leren & gedrag
 3. Mensbegeleiding

 

De derde module van het Nieuwe Leren is 3. Mensbegeleiding, een belangrijk onderdeel als je je kennis door wil geven aan katteneigenaren. De module is grofweg verdeeld in drie thema's: het leren over jezelf, oftewel psychologie van de mens, het leren over interactie met andere mensen en het leren over het begeleiden / coachen van eigenaar en huisdier.
Je kunt met deze module beginnen na module 2. Leren & Gedrag, heb je nog niet het examen van module 2 afgerond maar wil je wel alvast met de e-learning van module 3 beginnen? Dat kan! 
Ook kan het zijn dat je als kattengedragstherapeut op zoek bent naar na-/bijscholing over dit onderwerp, in dat geval mag je deze module ook los volgen (zonder eerst module 1 en 2 te hebben gevolgd)!

 

Opbouw Mensbegeleiding

Mensbegeleiding bestaat uit een combinatie van e-learning en praktijkdagen, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

3A. Bewust gedrag
3B. Onbewust gedrag
3C. Observeren en interpreteren
3D. Communicatievaardigheden I
3E. Communicatievaardigheden II
3F. Communicatievaardigheden III
5 praktijkdagen

Stage

Tijdens deze module ga je wederom het werkveld in. Je gaat bijvoorbeeld (tussen de praktijkdagen door) meelopen met een professional/bedrijf die contact heeft met huisdiereigenaren om mee te kijken en luisteren met (advies)gesprekken. Meer informatie ontvang je tegelijk met het eerste onderdeel.

De module 3. Mensbegeleiding bedraagt €699,- exclusief btw. Dit is inclusief de e-learning en de 5 praktijkdagen. De praktijkdagen zijn allemaal inclusief koffie, thee en lunch. Voor meer informatie over de praktijkdagen, klik hier.

Startmoment 21 maart 2022:

 • Praktijkdag 1 - 8 juni 2022
 • Praktijkdag 2 - 15 juni 2022
 • Praktijkdag 3 - 29 juni 2022
 • Praktijkdag 4 - 6 juli 2022
 • Praktijkdag 5 - 13 juli 2022

Reeks praktijkdagen eind 2022:

 • Praktijkdag 1 - 28 november 2022
 • Praktijkdag 2 - 2 december 2022
 • Praktijkdag 3 - 5 december 2022
 • Praktijkdag 4 - 12 december 2022
 • Praktijkdag 5 - 16 december 2022
 • Online theorie examen: 6 januari 2023

Voor meer informatie over alle praktijkdagen, klik hier. Je kunt je uiterlijk tot 1 juni aanmelden voor deze reeks praktijkdagen. Je krijgt dan de e-learning in een versneld tempo, dus op tijd aanmelden is gewenst!

Theorie examen

Wil jij door naar een volgende module of specialisatie? Dan volgt er aan het einde een theorie examen. Dit vindt op een vaste dag na de laatste praktijkdag plaats. Dit is ook een online examen die je vanuit huis kan maken.
Prijs: € 24,95 (excl. BTW)
Je mag je aanmelden wanneer je daar aan toe bent, via deze pagina.

Na succesvol afronden van je examen ontvang je een certificaat.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging. Wanneer je inschrijving en betaling verwerkt zijn, sturen we je nog een mail met extra informatie over de module.

Wil je meer weten over deze module? Op de website van de Katten Academie lees je meer informatie.

De Katten Academie behoudt het recht om de praktijkdagen te verschuiven/te laten vervallen bij te weinig aanmeldingen. Praktijkdagen gaan door bij minimaal 8 aanmeldingen. 

 

845,79
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Katten Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact