Mensbegeleiding is de derde module van het Nieuwe Leren, het vernieuwde opleidingssysteem van de Katten Academie en de Martin Gaus Academie. We zijn nog vol op in ontwikkeling en er komen verschillende modules/specialisaties bij. 

  1. Basiskennis kat
  2. Leren & gedrag
  3. Mensbegeleiding

 

De derde module van het Nieuwe Leren is 3. Mensbegeleiding, een belangrijk onderdeel als je je kennis door wil geven aan katteneigenaren. De module is grofweg verdeeld in drie thema's: het leren over jezelf, oftewel psychologie van de mens, het leren over interactie met andere mensen en het leren over het begeleiden / coachen van eigenaar en huisdier.
Je kunt met deze module beginnen na module 2. Leren & Gedrag, heb je nog niet het examen van module 2 afgerond maar wil je wel alvast met de e-learning van module 3 beginnen? Dat kan! 
Ook kan het zijn dat je als kattengedragstherapeut op zoek bent naar na-/bijscholing over dit onderwerp, in dat geval mag je deze module ook los volgen (zonder eerst module 1 en 2 te hebben gevolgd)!

 

Opbouw Mensbegeleiding

Mensbegeleiding bestaat uit een combinatie van e-learning en praktijkdagen, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

3A. Bewust gedrag
3B. Onbewust gedrag
3C. Observeren en interpreteren
3D. Communicatievaardigheden I
3E. Communicatievaardigheden II
3F. Communicatievaardigheden III
5 praktijkdagen

Stage

Tijdens deze module ga je wederom het werkveld in. Je gaat bijvoorbeeld (tussen de praktijkdagen door) meelopen met een professional/bedrijf die contact heeft met huisdiereigenaren om mee te kijken en luisteren met (advies)gesprekken. Meer informatie ontvang je tegelijk met alle e-learning onderdelen op de startdatum. 

De module 3. Mensbegeleiding bedraagt €699,- exclusief btw. Dit is inclusief de e-learning en de 5 praktijkdagen. De praktijkdagen zijn allemaal inclusief koffie, thee en lunch. Voor meer informatie over de praktijkdagen, klik hier.

Het is mogelijk om deze module in termijnen te betalen, lees hier hoe onze betalingsregeling werkt.

Startmoment op 1 mei 2023:

  • Praktijkdag 1 - 8 juni 2023
  • Praktijkdag 2 - 15 juni 2023
  • Praktijkdag 3 - 29 juni 2023
  • Praktijkdag 4 - 6 juli 2023
  • Praktijkdag 5 - 13 juli 2023
  • Online theorie examen: 27 juli 2023

Voor meer informatie over alle praktijkdagen, klik hier. 

Theorie examen

Wil jij de module echt afronden of door naar een volgende module of specialisatie? Dan volgt er aan het einde een theorie examen. Dit vindt op een vaste dag na de laatste praktijkdag plaats. Dit is ook een online examen die je vanuit huis kan maken.
Prijs: € 24,95 (excl. BTW)
Aanmelden hiervoor gaat via deze pagina.

Na succesvol afronden van je examen ontvang je een certificaat.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging. Wanneer je inschrijving en betaling verwerkt zijn, sturen we je nog een mail met extra informatie over de module. Op de startdatum ontvang je ook direct toegang tot alle e-learning onderdelen van deze module.

Edupet behoudt het recht om de praktijkdagen te verschuiven/te laten vervallen bij te weinig aanmeldingen. Praktijkdagen gaan door bij minimaal 8 aanmeldingen. 

 

845,79
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Katten Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact