Na het succesvol afronden van 3. Mensbegeleiding, kun je doorstromen naar 4. Didactische Vaardigheden! Nadat je nu dus kennis op zak hebt over de basis, het trainen van honden en het begeleiden van de eigenaar met hond, mist er nog maar 1 schakel tot jouw diploma als Kynologisch Instructeur, namelijk het begeleiden en lesgeven aan groepen. In deze module ga je daarom leren om lesplannen op te stellen en uit te voeren, leer je over groepsdynamieken, maar leer je ook over de verschillende aantallen cursus die veelal worden aangeboden voor honden en hoe je deze ontwikkelt.

OMSCHRIJVING

Ook bij deze module, wordt de theorie weer online aangeboden. De theorie bevat voor een groot deel lesstof over didactiek en groepsdynamica waarbij verschillende docenten je in video- en tekstmateriaal meenemen door de onderwerpen.

PRAKTIJK

De praktijkdagen vinden plaats op één van de locaties van de Martin Gaus Academie. Het uiteindelijke doel van de praktijkdagen is dat je aan het eind in staat bent om een les én een cursus te ontwikkelen en te geven. De eerste drie dagen ga je aan de slag met het ontwikkelen van een lesplan en het geven van een les. In de volgende twee praktijkdagen ga je een cursus ontwikkelen en leren geven. Tijdens de praktijkdagen maken we veel gebruik van feedback uit de groep. Je wordt dus niet alleen begeleidt door de docent, maar ook door de groep.

OPBOUW 4. MENSBEGELEIDING

A. Didactiek

B. Lesmethodieken

C. Individuele Bijsturing in de Groep

Praktijkdag 1

Praktijkdag 2

Praktijkdag 3

D. Cursusaanbod

E. Cursus ontwikkelen

Praktijkdag 4

Praktijkdag 5

PRAKTIJKDAGEN & EXAMEN
LET OP: Er zijn voor deze module nog geen data voor de praktijkdagen ingepland! Neem voor meer informatie contact met ons op.

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact