Waar haal jij inspiratie voor jouw bedrijf vandaan? De natuur? Kunst? Andere mensen? Je krijgt de mooiste ideeën als je je openstelt voor de wereld om je heen. Lukt je dat? Of vind je dat best een lastige?

Dat herkennen wij wel. Daarom organiseren we voor jou vanuit het Martin Gaus Keurmerk op zaterdag 21 januari 2023 de Inspiratiedag ‘Outside the Box’. Samen met collega-dierprofessionals ga je op een andere manier naar je dagelijkse werk kijken. Aan het eind van de dag keer je huiswaarts met een berg nieuwe inzichten, praktische tips en leuke contacten. 

Wat levert deze dag je op?

✓ Inzicht in je vaste patronen en valkuilen
✓ Tips die direct toepasbaar zijn in jouw praktijk
✓ Energie om in beweging te komen
✓ Betekenis aan je werkende leven
✓ Inspiratie om verschil te maken binnen en buiten je werk als dierprofessional

Hoe?

Iedereen heeft het drukdrukdruk. In de waan van de dag gaat het verstand vaak op nul en de blik op oneindig. Hoe kun je dan buiten je kaders denken? Zeker als je dat niet gewend bent? Op zaterdag 21 januari 2023 kun je dat ervaren. Op deze dag ga je met collega-dierprofessionals na elke lezing in gesprek hierover. Door in een andere omgeving over verschillende onderwerpen te praten met andere mensen, wordt je brein geprikkeld en doe je allerlei nieuwe ideeën op. 

Wie zijn de sprekers?

De sprekers van de Inspiratiedag ‘Outside the Box’ zijn Jan van Hooff, Sandra Mur-Bekaert en Marsha Reijgwart.

Jan van Hooff
Jan van Hooff is emeritus-hoogleraar ethologie en socio-ecologie aan de Universiteit van Utrecht. Als primatoloog-kenner is hij een graag geziene gast in televisieprogramma’s en op evenementen in het land. Op de Inspiratiedag vertelt hij op zijn kenmerkende wijze over de herkomst van onze huisdieren. Soms zijn dat huisdieren waarop we niet zaten te wachten, ook al heten ze zelfs domesticus. Denk aan de huismuis (Mus musculus domesticus) en de huismus (Passer domesticus). Dat ligt anders voor de kanarie, het konijn, de hamster, de geit en het paard. We hebben ze graag om ons heen. Twee soorten huisdieren springen er echt uit in hun unieke relatie met de mens: de kat en de hond. 

Sandra Mur-Bekaert
Sandra is gecertificeerd en geaccrediteerd kynologisch instructeur, gedragstherapeut en ondernemer in hart en nieren. Ze heeft een duidelijke mening over het vak van dierprofessional. Ze geeft aan: ‘Er is in onze branche nog veel winst te behalen op het gebied van professionalisering. Ik hoor je al denken: Dat kan ik niet! Dat wil ik niet! Dat ben ik niet waard! Al die stemmetjes houden ons klein. En dat is onterecht.’

Sandra laat je nadenken over de stappen die je kunt zetten om jezelf en je bedrijf te professionaliseren. En hoe je daarmee ook invloed kunt uitoefenen op het verbeteren van dierenwelzijn.

Marsha Reijgwart
Marsha is een wetenschappelijk opgeleide diergedragstherapeut. Zij is zeer geïnteresseerd in de wisselwerking tussen mens en dier en zet zich in om het samenleven voor beide partijen zo positief mogelijk te maken. Dankzij onderzoek weten we dat het hebben van huisdieren veel voordelen met zich meebrengt voor de mens. Maar waarom kiezen bijvoorbeeld katten ervoor om bij ons te blijven wonen? 

Na een korte introductie over de mens-katrelatie ga je bedenken welk effect het samenleven met verschillende typen mensen heeft op de kat. Wat kun jij doen om het samenwonen voor beide partijen leuk te houden?

Programma

09:30 uur Deuren open
10:00 uur Welkomstwoord 
10:15 uur Jan van Hooff
12:15 uur Lunch
13:15 uur Sandra Mur-Bekaert
14:45 uur Koffie- en theepauze
15:00 uur Marsha Reijgwart
16:30 uur Afsluiting


Praktische informatie

Accreditatiepunten
Voor deze Inspiratiedag zijn accreditatiepunten aangevraagd bij SPPD (5 punten), CKI en NvGH (2 punten).

Uit of thuis?
De Inspiratiedag is zowel in Veenendaal als thuis online te volgen. De plaatsen in de zaal zijn gelimiteerd, wees daar dus snel bij. Online deelnemen is onbeperkt mogelijk. 

Inbegrepen 

  • Goodiebag ter waarde van € 47,95 (online deelnemers krijgen de goodiebag achteraf opgestuurd)
  • Certificaat inclusief accreditatiepunten
  • Parels van de dag: een samenvatting van alle belangrijke onderdelen van de dag, waarmee je gelijk aan de slag kunt
  • De mogelijkheid nog een week lang vragen te stellen aan Sandra en Marsha

Dit symposium gaat door bij een minimum van 30 deelnemers. Kies je voor online deelname dan ga je er automatisch mee akkoord dat de livestream wordt opgenomen.

90,75
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
Cursus opties
300
Op locatie aanwezig
€90,75
301
Online aanwezig
€66,55
10:00 - 17:00 uur
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact