Aanraking en massage voldoen aan de primaire levensbehoefte om contact te maken. Vanuit de wetenschap is inmiddels bekend dat aanraking essentiële hormonen en neurotransmitters meer in balans brengt en een belangrijk bijdrage levert aan stressreductie. De puberteit is een periode in het leven waarin erg veel verandert. Het lichaam groeit, emoties ontwikkelen, leerprocessen zijn volop in beweging. Kortom, een periode die extra stress kan veroorzaken.

Alleen al zachte en bewuste aanrakingen kunnen veel rust geven aan zowel lichaam als geest.

Aanrakingen zijn echter niet voor elke puber zomaar vanzelfsprekend, maar... als je goed leert luisteren naar de communicatiesignalen, kun je het elke puber leren. In deze samenwerking leer je ook als begeleider anders naar de hond én jezelf te kijken. De hond kan namelijk ook de spiegel naar jou toe draaien...

In deze interactieve lezing bespreken we aan de hand van een aantal casussen hoe aanraking en massage kunnen bijdragen aan meer 'rust' in de pubertijd. Daarbij komen verschillende pubers én hun begeleiders aan de orde, echter is niet elke puber 'gemiddeld', er zijn ook pubers met geestelijk en/of lichamelijk trauma. Wil je zelf ook alvast mee oefenen, neem dan je pluchen hond mee!

45,00
Nog 25 plaatsen beschikbaar
19:30 - 21.00 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
EduPet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Dinsdag 13 juli was de feestelijke presentatie van Pets Vision, hét tijdschrift voor de dierprofessional.

Cursisten zijn weer welkom op onze locaties! We zijn erg blij dat we je weer kunnen ontvangen.

De wereld om ons heen verandert continu en daarmee groeit ook onze behoefte aan flexibiliteit.