Helaas hebben konijnen regelmatig te maken met situaties waarin ze angst en stress ervaren. Hoe fijn is het als je de handvatten hebt om dit zoveel mogelijk te voorkomen!

Tijdens dit webinar bespreken we hoe je angst en stress kunt herkennen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je dit gedrag kunt ombuigen naar meer zelfverzekerd gedrag. Daarbij gaan we in op specifieke situaties, zoals vachtverzorging en een trim of dierenarts bezoek.

Als een konijn angst of stress ervaart is dat niet alleen vervelend op dat moment, maar het kan ook gevolgen hebben op de lange termijn. Ze kunnen zelfs gezondheidsproblemen ontwikkelen wanneer ze regelmatig stress en/of angst ervaren. Daarom is het ontzettend belangrijk om je konijn goed te leren lezen en kunnen handelen naar de situatie om zo veel mogelijk angst en stress te voorkomen.

Onderwerpen

  • Stress- en angstsignalen herkennen
  • Stap voor stap angst leren ombuigen naar zelfverzekerd gedrag
  • Konijnvriendelijke materialen
  • Hulpmiddelen inzetten
  • Vachtverzorging met zo min mogelijk stress
  • Hoe konijnen te laten wennen aan trim en dierenarts behandelingen
  • Tips voor de konijnentrimmer en dierenarts

Docent

Docent Jessica Goedhart is de hoofddocent van ons opleiding tot konijnen trimmer. Daarnaast is zij konijnendeskundige en heeft ze in 2015 de succesvolle opleiding tot professioneel konijnentrimmer opgericht.

Voor wie

Dit webinar is geschikt voor iedereen die een konijn heeft. Ook zeer geschikt voor mensen die beroepsmatig met konijnen werken zoals paraveterinairen, trimmers, dierverzorgers, fokkers en dierenwinkelmedewerkers.

Dit webinar vind plaats via Zoom

Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging, ongeveer een week van te voren ontvang je een herinnering met daarin de link om deel te nemen.

De prijs van dit webinar is € 25,00 inclusief btw, digitale hand-out en certificaat van deelname.

 

25,00
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
Cursus opties
180
Datum: 20 oktober 2021
€25,00
19:00 - 20:30 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact