Een gezonde geest in een gezond lichaam geldt niet enkel voor de mens. Om de kwaliteit van en de vreugde in het leven van je viervoeter te verhogen, is een totale body work-out ideaal. Zo’n work-out is gebaseerd op vijf belangrijke pijlers: cardio, flexibiliteit, kracht, balans en coördinatie en mentale fitheid. Isabelle Sels neemt je met haar aanstekelijke enthousiasme graag mee in de wereld van K9-Fitness!

Tijdens deze workshop vertelt Isabelle wat het belang kan zijn van K9-Fitness. Het geeft honden meer lichaamsbesef, waardoor ze bijvoorbeeld hun achterpoten goed leren gebruiken en zo zekerder gaan worden in hun bewegingen. Balans- en coördinatieoefeningen zorgen er ook voor dat een hond sneller nieuwe dingen kan leren. Belangrijk is dat het aanleren bewust en verantwoord gebeurt.

K9-Fitness kun je inzetten om huishonden die een vrij passief leven leiden de lichaamsbeweging te geven die belangrijk is voor de gezondheid van het dier. Voor sporthonden legt het werken aan fitheid en uithoudingsvermogen een basis voor een goede sportcarrière.

Voor wie?

Deze workshopdag is opgezet voor zowel hondenprofessionals als mensen met honden die meer willen weten over K9-Fitness, balans en coördinatie, cardiotraining, mentale training en krachttraining bij honden. 

De docent

Isabelle Sels heeft veel kennis over en ervaring met honden. Ze is kynologisch instructeur, volgde de opleidingen honden trimmen en honden fokken by Syntra in Hasselt en runde een eigen trimsalon. Ze is oprichter van de Martin Gaus hondenschool Leopoldsburg en was puppycoach en externe trainer voor de Martin Gaus Geleide- en Hulphondenschool. Isabelle schoolt zich voortdurend bij en verweeft nieuwe technieken en inzichten in haar trainingen, zoals hoopers en flygility. Haar interesse voor humane sport heeft haar aangezet in Amerika opleidingen te gaan volgen om zich te specialiseren in canine fitness.

Accreditatie

Voor deze workshop kun je accreditatiepunten aanvragen bij de Association of Pet Dog Trainers for Belgium and The Netherlands (APDT-BeNe): 20 punten.

Praktisch

Inclusief koffie/thee en lunch. 

Na inschrijving ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week voor aanvang ontvang je nog een herinnering en meer informatie per mail. 

Maak gebruik van reekskorting

Doorheen het jaar 2022 organiseert het Martin Gaus Keurmerk 10 mooie workshops voor hondenprofessionals met bekende topdocenten. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Bij inschrijving op een reeks van 5 van de 10 workshops geldt een reekskorting van 5%. Neem hiervoor contact op via info@martingauskeurmerk.nl

Ben je aangesloten bij het Martin Gaus Keurmerk, dan is deelname gratis. Komende data, onderwerpen en locaties in de reeks:

Datum Onderwerp Locatie
12 maart Een hond hier leren komen Schoten
26 maart Lichaamstaal Schoten
10 april Tricks & Trucs Leopoldsburg
28 mei Mantrailen N.t.b.
19 juni Flygility Leopoldsburg
18 september Hoopers Leopoldsburg
16 oktober Rally-O Leopoldsburg
12 november Spiegelen met honden Schoten
3 december Cranio N.t.b.

 

Bij onvoldoende deelnemers wordt de workshop verplaatst. Hier krijg je tijdig bericht van.

96,80
Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
Cursus opties
261
Ik neem mijn eigen hond mee
€96,80
262
Ik kom zonder hond
€96,80
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact