Elk individu is anders, zo ook bij honden. Een (deel van het) karakter van een hond kan al vroeg worden bepaald. Deze informatie kan voor hondenscholen heel interessant zijn. Elk karakter heeft namelijk een andere manier van aanpak nodig. Kynologisch instructeurs kijken steeds meer naar het individu in plaats van naar de groep. 

Tijdens deze workshop zullen Sabrina van Rossum en Suzanne Welling vier puppy’s van verschillende rassen met je doornemen en een karakterbeoordeling geven. De docenten gaan in op de individuele persoonlijkheidskenmerken en gedragingen van de pups. De deelnemende instructeurs krijgen vervolgens informatie hoe ze tijdens hun werk om kunnen gaan met deze informatie. Hoe ga je, als instructeur, individueel met de karakters om? En het belangrijkste: hoe zorg je voor passende begeleiding?

Dit ga je leren

  • Signalementen interpreteren om een goede karakterbeoordeling te maken;
  • Een koppeling maken tussen individuele karakters en de daarbij passende begeleiding;
  • Beoordelen welke begeleiding verschillende puppy's binnen jouw cursusgroep nodig hebben.

Voor wie

Deze workshop is geschikt voor:

  • Kynologisch instructeurs (afgestudeerd of in opleiding)
  • Kynologisch gedragstherapeuten (afgestudeerd of in opleiding)
  • Medewerkers van een dierenspeciaalzaak

Docenten

Suzanne Welling is van oorsprong kinder- en jeugdpsychologe, maar daarnaast eigenaresse van Martin Gaus Hondenschool Lelystad. Toen ze haar studie studie had afgerond, kwam ze erachter dat ze graag met honden wilde werken. Zo ging het balletje rollen. Ze volgde de opleiding tot gedragstherapeut bij Dogvision en werd ze aangenomen als trainer van geleidehonden en honden met gedragsproblemen. Na een korte emigratie kwam ze daar terug en volgde de opleiding tot kynologisch instructeur.

Sabrina van Rossum werkt met ons samen als voedingsdeskundige voor honden. Ze is al heel wat jaar bezig met haar passie; honden en mensen. Als puppycoach, kynologisch instructeur en trainster heeft ze gewerkt bij de Martin Gaus Geleide- en Hulphondenschool. Daarna is ze zich meer gaan verdiepen in voeding voor honden en heeft de opleiding tot Voedingsdeskundige voor Honden afgerond, waarna ze als zelfstandige is gestart met Sab Sem Voeding & Training. Onlangs heeft zij zich gespecialiseerd in het trainen van dove honden.

Nascholingspunten

  • SPPD: 8
  • CKI: 30 A
199,65
Cursus opties
325
Fysiek in Lelystad
€199,65
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Martin Gaus Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact