Kom jij ook (gratis) naar de Katten inspiratiedag?

Vicky Halls en Maggie Ruitenberg op 17 oktober a.s. bij de Inspiratiedag van het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk.

Op 17 oktober 2020 organiseert het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk de Inspiratiedag voor kattenprofessionals. In dit interactieve programma presenteert Vicky Halls in de ochtend haar lezing ‘Rehoming cats’. Maggie Ruitenberg presenteert in de middag haar lezing '(Her)introductie van katten’.

Beide onderwerpen worden door de spreeksters ingeleid, waarna de deelnemers in intervisiegroepjes met elkaar aan de slag gaan met enkele stellingen en vraagstukken. Ieder dagdeel wordt afgerond met een gezamenlijke bespreking van de groepsresultaten. Uiteraard is hierbij ook gelegenheid om vragen te stellen.

Inspiratiedagen zijn, net als nascholingsdagen, gratis voor deelnemers aan het Keurmerk. Aanmelden als keurmerkdrager voor dit evenement kan via info@martingauskeurmerk.nl Ook de mensen die in het aanmeldingstraject van het Keurmerk zitten kunnen gratis deelnemen. Wil je deelnemen aan deze inspiratiedagen, maar ben je geen keurmerkdrager en wil je dat ook niet worden, dan zijn de kosten € 60,-.

Als je jouw bedrijf nu aanmeldt voor het Martin Gaus Keurmerk, kun je alsnog gratis deelnemen. Aanmelden voor het Keurmerk kan via deze link

'Rehoming cats' door Vicky Halls
Al een paar jaar werkt Vicky Halls aan dit project voor I Cat Care, met als doel zo min mogelijk katten in de opvang en snelle plaatsing indien dit niet voorkomen kon worden. Naast een beter opvangbeleid richt I Cat Care zich  ook op het voorkomen dat katten in een opvang terecht komen. Goede voorlichting is voor hen een belangrijk instrument.

Denk in de discussie/intervisie-ronde mee en daag je vakgenoten uit hoe we dit in Nederland ook naar een hoger niveau kunnen krijgen. Het ochtendprogramma wordt afgesloten in een gezamenlijk bijeenkomst met Vicky Halls, waarbij alle ideeën met elkaar en via een live verbinding met Vicky gedeeld worden en is er gelegenheid om vragen te stellen.

'(Her)introductie van katten' door Maggie Ruitenberg

Katten bij elkaar of bij een hond introduceren: Het gaat nog (te) vaak fout. In een deel van de gevallen is dit toe te schrijven aan de aard van de kat (of hond) die je introduceert of die al aanwezig is. Niet iedere kat is bereid met een andere kat (of hond) samen te leven en niet iedere hond is geschikt om met een kat samen te leven.

Er zijn echter ook veel gevallen waar het fout gaat, terwijl in theorie de combinatie er zo veelbelovend uitzag en de eigenaar er alles aan doet. Complete introductieschema’s worden van internet gehaald en gevolgd en toch gaat het fout. Waar ligt dat aan?

Maggie bespreekt in haar lezing de verschillende manieren van introduceren die veel gebruikt worden door eigenaren, maar ook door gedragstherapeuten, zowel in het verleden als nu. Ze deelt ook haar favoriete manier van introduceren: Een introductiewijze die rekening houdt met het natuurlijke gedrag van katten en goed uitvoerbaar is door eigenaren.

Na de lezing worden in groepjes stellingen en vraagstukken besproken en ervaringen gedeeld. Na het bespreken van deze bevindingen in de groep zal Maggie Ruitenberg via een live verbinding aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.
 

 

60,00
Nog 50 plaatsen beschikbaar
9:30 - 16:30 uur

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact

Lees hier onze maatregelen tegen het coronavirus.

Wilde konijnen en cavia’s leven een groot deel van de dag in holen, en zoeken tijdens de warme uren

Principes, integratie in de praktijk en geneesmiddelbeelden van A-Z