Als konijneneigenaar of konijnenprofessional heb je een belangrijke taak in het signaleren van lichamelijke problemen en stress. Zo kun je problemen vroegtijdig ontdekken óf zelfs voorkomen. Met konijnenmassage leer je goed te signaleren, gericht te werken en waar nodig door te verwijzen. Kortom deze cursus is een must voor elke konijneneigenaar. Een bijzondere manier om anders te leren kijken naar jouw konijn!

Massage voor jou en je konijn, leuk én nuttig!

Deze dag gaan we themagericht te werk, we bespreken de volgende thema’s bij het konijn waarvoor je massage kunt inzetten:

 • Massage voor het jonge konijn: ondersteuning bij opvoeding, begeleiding, stressvolle situaties
 • Massage bij koppelen
 • Massage voor het ouder wordende konijn: ondersteuning bij artrose en pijn
 • Massage bij problemen: angst; ziekte zoals E.c. en darmproblemen

Voor het goed gericht kunnen werken met het konijn, nemen we jullie mee door de basiskennis van anatomie en spanningspatronen en laten we je zien hoe je in communicatie met het konijn de massage op kunt bouwen. We behandelen de volgende punten:

 • Wanneer mag je niet masseren? Waar moet je rekening mee houden als je je konijn gaat masseren?
 • Anatomie botten en spieren
 • Meest voorkomende spanningspatronen in het konijnenlichaam - Praktijk palpatie temperatuur en weefselspanning
 • Werken in communicatie met het konijn
  • Benaderen en optillen
  • Kennismaken en vertrouwen opbouwen
 • Ontspanningsmassage met de basis massagetechnieken - Praktijk ontspanningsmassage (strijkingen, schuddingen en huidverschuivingen)
  • Massage nek, kop en oren
  • Massage schouders en voorpoten
  • Massage rug en buik
  • Massage bekken en achterpoten
 • Themagerichte massage

Voor wie?

Voor iedereen die met konijnen werkt; denk aan paraveterinairen, kinderboerderij medewerkers, mensen die in een konijnenopvang of -pension werken, dierenwinkelmedewerkers etcetera. En daarnaast voor iedereen die konijnen heeft. 

Docenten

Deze workshop wordt gegeven door Judith Hofman en Bernice Muntz.

Judith Hofman is werkzaam als Kynologisch Massagetherapeut, TTouch Practitioner II en Kynologisch Instructeur en is gespecialiseerd in stress-reductie en pijn. Ze is oprichter van het opleidingsinstituut Kynomassage®, waar hondeneigenaren én hondenprofessionals terecht kunnen voor lezingen, cursussen en opleidingen op het gebied van massage en gedrag/gezondheid/sport.

Bernice Muntz is dierentrainer, dierengedragstherapeut en presenter. Daarnaast werkt zij met veel plezier als stress en burn-out coach met mensen. Voor haar specialisatie en passie, het verminderen van stress en angst bij zowel dier als mens, volgde ze opleidingen in binnen- en buitenland. Ze geeft lezingen, webinars, trainingen, ontwikkelt (e-learning) opleidingen en deelt als educatiemanager bij kenniscentrum Edupet haar kennis over konijnen en cavia’s met zowel eigenaren als professionals. Klik hier voor meer informatie over Bernice:  www.bernicemuntz.nl 

Aanmelden

De prijs is inclusief: btw, koffie/thee, lesmateriaal en een certificaat van deelname! Ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering met informatie.

Deze cursus zal doorgaan bij minimaal 8 deelnemers. 

Locatie

Deze workshop wordt gegeven bij Dierenopvang Amsterdam, te vinden op de Ookmeerweg 271.

Openbaar vervoer 
Dierenopvang Amsterdam is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Je pakt tram 17 naar Dijkgraafplein, stapt uit bij halte ‘Baden Powellweg’ of je pakt bus 63 richting ‘de Aker’ vanaf station Amsterdam Lelylaan en stapt uit bij halte ‘Baden Powellweg’.

Auto 
Ook met de auto is de Dierenopvang goed bereikbaar. Dierenopvang Amsterdam ligt aan de buitenrand van Amsterdam en je kunt gratis parkeren op het eigen parkeerterrein.

Klik hier voor een routebeschrijving. 

95,00
Nog 12 plaatsen beschikbaar
10:30 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Edupet

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact