Tijdens deze dag wordt uitgelegd hoe gewerkt kan worden aan het lichaamsbewustzijn van de hond. Door de inzet van balans- en coördinatie-oefeningen wordt niet alleen het zelfvertrouwen van de hond vergroot, het komt ook de samenwerking tussen de hond en begeleider ten goede!

Kortom: een mooie manier om verder te bouwen aan een stabiel en gezond hondenleven!

Bij balans- en coördinatie-oefeningen staat het op een verantwoorde manier bewegen van de hond voorop. Jonge honden, sporthonden, oudere honden en honden in een revalidatietraject krijgen hiermee een sterke lichamelijke ondersteuning.

Tijdens de introductiedag Balans en Coördinatie krijg je een goed beeld van het belang van lichaamsbewustzijn, het waarom je deze training kunt inzetten. Deze training en oefeningen zijn meer dan alleen maar honden op materiaal laten stappen. In de middag word je meegenomen in de praktische kant van de training waarbij je leert kijken naar veel ingezet materiaal en waar je op moet letten qua veiligheid en inspanning. En aan de hand van een aantal basisoefeningen bekijken we uitgebreid lichaamshoudingen waardoor je een beter beeld krijgt welke oefeningen wel of niet voor bepaalde lessen en specifieke honden ingezet kunnen worden.

Als je je na deze dag verder wilt specialiseren in balans en coördinatie bij de hond dan verwijzen wij je graag door naar de website van Sam zelf voor de Instructeurscursus Balans en Coördinatie.

Deelnemers die deze introductiedag hebben gevolgd kunnen zich, voor aanvang van de opleiding, inschrijven met een korting van €150,- op het normale tarief.

Nascholingspunten

APDT: 20
CKI: 30 A
NVGH: 2
SPPD: 2

Praktisch

De prijs van dit seminar is: €199,65 inclusief btw, koffie, thee, lunch, lesmateriaal en een certificaat van deelname.

Data onder voorbehoud; De Martin Gaus Academie behoudt zich het recht voor om in geval van ziekte van de docent of andere overmacht de data te wijzigen.

 

199,65
Nog 20 plaatsen beschikbaar
Cursus opties
239
Datum: 8 februari 2022
€199,65
240
Datum: 31 mei 2022
€199,65
241
Datum: 25 oktober 2022
€199,65
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact