Werken als konijnentrimmer is het ideale beroep voor konijnenliefhebbers. Toch is het niet zo makkelijk als het lijkt. Tijdens deze opleiding leer je vachtvriendelijk te trimmen, maar bijvoorbeeld ook hoe je stress tijdens het trimmen zoveel mogelijk kan reduceren.

Voor wie

Heb jij een passie voor konijnen? Wil je graag hands-on met konijnen werken? Wil je snel aan de slag? Dan is de opleiding tot professioneel Konijnentrimmer iets voor jou! Let op: deze opleiding wordt gegeven in België en Nederland, de data op deze webpagina zijn voor de opleiding in België. 

Wat ga je leren

Je leert om vachtvriendelijk te trimmen, maar bijvoorbeeld ook hoe je stress tijdens het trimmen zoveel mogelijk kan reduceren. Tijdens de opleiding werken we met kleine groepen en is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling. Door de digitale lessen te combineren met de praktijk leer je in korte tijd veel.

Na de opleiding tot professioneel konijnentrimmer kun je direct aan de slag. Je bent in staat om onder andere alle (langharige) rassen en vachten te herkennen, kunt konijnvriendelijk trimmen en stress herkennen. Zo weet je altijd welke materialen je moet gebruiken, welke behandeling bij welk konijn het beste past én de konijneneigenaar adviseren voor de juiste verzorging.

De opleiding bestaat uit: 
- Een thuisstudie;
- Een digitale les over basis konijnenkennis, gedrag en communicatie;
- Een digitale les over het adviseren en omgaan met klanten en marketing (basis);
- Veel online video's die je gedurende de opleiding kunt bekijken;
- Twee praktijkdagen waarbij je met 4 verschillende konijnen en een proefhoofdje aan de slag gaat;
- Een online Q&A meeting 1 week voor het examen;
- Examen waarbij je met 1 konijn aan de slag gaat.

Je kan je tot 28 april 2021 aanmelden voor deze opleiding, de thuisstudie is vanaf 1 april beschikbaar en hier kun je tot 28 april mee starten. Het is noodzakelijk om vóór de praktijkdag op 11 mei al een stuk thuisstudie (studiebelasting 2 dagen) en de online les van Bernice gevolgd te hebben.

1 week voor aanvang van het examen een online Q&A waarin je nog vragen kunt stellen.

Onderwerpen

- Algemene konijnenkennis;
- Het herkennen en kunnen omgaan met lichaamstaal, gedrag, stress en ziektes;
- Adviseren en omgaan met klanten;
- Kennis over huid, haar en verschillende rassen;
- Proefhoofdje knippen met verschillende trimtechnieken;
- Materialen kennis, gebruik, onderhoud en hygiëne;
- Konijnvriendelijk trimmen, van snel noodzakelijk trimmen tot modelleren;
- Diverse demonstraties konijnen trimmen;
- Knippen met rechte, gebogen, effileerschaar en chuncker;
- Je trimt zelfstandig 4 konijnen tijdens de praktijkdagen.

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Het examen bestaat zowel uit een theoriegedeelte met open vragen als een praktijkgedeelte en duurt van 11.00 - 16.00 uur.

Docenten

Jessica Goedhart, hoofddocente - Konijnendeskundige, en oprichtster van de succesvolle opleiding tot professioneel konijnentrimmer.
Bernice Muntz - Dierentrainer, gedragstherapeute en auteur van diverse konijnenboeken, oprichtster van de Konijnen Academie.
Nathalie Thunnissen - Hondentrimster (sinds 1987), dierenartsassistente, stagebegeleider. Zij geeft internationaal demonstraties en workshops honden trimmen.

Diverse fokkers en specialisten.

Kosten

Deze opleiding bestaande uit een thuisstudie, twee digitale lessen, twee praktijkdagen (waarbij er 4 konijnen door ons geregeld worden), online leren door digitale video ’s te bekijken, een Q&A voor het examen, en het theorie en praktijkexamen. De lesdagen zijn van 10.00 - 16.00 uur. De kosten bedragen 800 euro exclusief btw (€ 968,00 inclusief btw) en inclusief lesboek, lunch, koffie, thee met wat lekkers tijdens de praktijkdagen en het examen.

Data voorjaar 2021:

01-04-2021 Start thuisstudie + filmpjes
29-04-2021 Online les van Bernice
06-05-2021 Online les van Jessica
11-05-2021 Praktijkdag 1
03-06-2021 Praktijkdag 2
10-06-2021 Online les + Q&A met Jessica
17-06-2021 Examen

Vooropleiding en studiebelasting
Voor de opleiding tot Professioneel Konijnen Trimmer is een vooropleiding niet vereist. De opleiding is op MBO/HBO niveau. De studiebelasting van de Konijnen Academie is ongeveer 5 uur per week, buiten de lessen om.

Recensie
"Ik heb echt zoveel geleerd van deze cursus. Het waren intensieve dagen bomvol nuttige informatie! De begeleiding was zeer kundig en weet alle lesstof goed over te brengen. De theorie is diepgaand, maar geeft een extra dimensie aan de praktijk. 
Het was heel fijn om veel verschillende konijnen(vachten) te zien, te voelen en te leren te behandelen. Bovendien vond ik het een uitkomst dat er veel verschillende soorten scharen zijn uit te proberen alvorens ze aan te schaffen. Ik voel me na deze cursus bekwaam om konijnvriendelijk te trimmen met het konijnenwelzijn op de eerste plaats!"

Vrijstelling
Vrijstelling is mogelijk, en alleen in overleg.

Betalingsregeling
Indien gewenst is er in overleg een betalingsregeling mogelijk.

968,00
Nog 6 plaatsen beschikbaar
Vanaf
Start tussen 01-04 en 28-04

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact