Pododermatitis of wel ‘zere hakjes’ is een pijnlijke, vaak chronische aandoening aan (meestal) de achterpoten van konijnen. Hoe ziet het eruit? Wat maakt een konijn gevoelig voor het ontwikkelen van pododermatitis? Welke behandelingen bestaan er? Wat moet je wel, of juist niet doen? Is het te voorkomen? Wat kun je zelf doen om een konijn met pododermatitis zo comfortabel mogelijk te houden? Tijdens dit webinar leer je daar alles over!

Hier leer je meer over

Aan de hand van beeldmateriaal en enkele casussen gaan we kijken naar de aandoening pododermatitis bij het konijn. We bekijken de factoren die van invloed zijn op het ontstaan ervan en bespreken welke behandelingen er bestaan, hun effect en het herstel. Hierbij komen ook ervaringen van eigenaren aan bod. Tot slot is er een gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Na dit webinar kan je signalen van beginnend pododermatitis herkennen en weet je hoe je dit het beste kunt behandelen en voorkomen. 

Voor wie

Dit webinar is geschikt voor iedereen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komt. Denk aan paraveterinairen, dierverzorgers, medewerkers in een konijnenopvang, fokkers. Maar ook voor wie konijnen als huisdieren houdt.

Praktisch

De prijs van dit webinar is €32.50 inclusief btw, een hand-out en een certificaat van deelname, welke je achteraf per mail krijgt toegestuurd. 

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail. Ongeveer een week voor het webinar ontvang je een herinnering met daarin de deelnamelink.

Dit webinar gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

32,50
Nog 25 plaatsen beschikbaar
19:00 - 20:30 uur
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet
Docent(en)
Karen de Graaff is paraveterinair dierenartsassistente en konijndeskundige. Door haar werk in een dierenkliniek met een groot aantal konijnenpatiënten heeft zij veel ervaring opgedaan met de behandeling en verzorging van konijnen met uiteenlopende behoeften. Ook heeft zij zich verdiept in gezonde voeding. Zij heeft al vele jaren konijnen als huisdieren en ook die hebben haar veel geleerd. Karen brengt graag het konijnenwelzijn op een hoger plan, o.a. in het contact met klanten en door het schrijven en geven van cursussen via Edupet.

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact