Of je nu als kynologisch instructeur, – gedragstherapeut, hondenuitlater of op een andere manier professioneel met honden bezig bent, een gedegen kennis hebben van de puberteit van honden is onmisbaar. De puberteit: zowel bij mensen als honden kenmerkt deze leeftijdsfase zich door grote lichamelijke en mentale veranderingen.

Ondanks dat deze veranderingen vaak leuke dingen met zich meebrengt, ontstaat er ook vaak frustratie. De oorzaak van de frustratie heeft veelal te maken met onbegrip voor deze ontwikkelingsfase van de hond. 

Inhoud

Tijdens het ochtenddeel van de workshop wordt ingegaan op de invloed van hormonen, en alle gevolgen die daaruit voorvloeien. Gevolgen als zelfstandigheid, zelfvertrouwen, lichamelijke groei en het begin van een angstfase komen allemaal aan bod. 

Na de lunch start het praktijkgedeelte van de workshop. Bij honden in deze leeftijdsfase zullen lichamelijke uitdagingen worden aangeboden. Hierdoor kan er toch worden gewerkt aan concentratie en samenwerking, ondanks dat er geen sprake is van de standaard gehoorzaamheidsoefeningen. Naast inzicht is ook humor, begrip en flexibiliteit nodig van zowel instructeur als begeleider. 

Voor wie

Deze workshop is vooral interessant voor mensen die professioneel met honden werken. Kynologisch instructeurs, – gedragstherapeuten, hondenuitlaatservices, asielmedewerkers, hondenoppassers en paraveterinairen. Daarnaast kan de workshop Pubers en Hormonen prima gevolgd worden door een geïnteresseerde eigenaar met een (aanstaande) puber in huis. 

Er mogen maximaal 6 cursisten een eigen hond meenemen on mee te werken. 

Nascholingspunten

  • APDT: 20
  • CKI: 30 A
  • NVGH: 3
  • SPPD: 4
199,65
Cursus opties
323
Op locatie in Lelystad
€199,65
324
Online
€139,15
10.00 tot 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Martin Gaus Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact