Specialisatie 3.1 is de eerste stap richting het diploma Feline Gedragstherapeut, maar ook met deze module alleen leer je al voor een echt vak! Door de verdieping in te gaan binnen het domein van gedrag, welzijn en emoties, kun je na het behalen van deze module al aan de slag als Feline Welzijnscoach!

Als FWC ben je in staat preventie en adviesconsulten uit te voeren. Leidinggevend in je preventie en advies consult is verbeteren van welzijn en voorkomen van gedragsproblemen. Je leert preventie adviezen te geven, omgaan met gedragsvragen en katvriendelijke methodes om eigenaar en kat te begeleiden. Zo ga je aan de slag met e-learning over gedrag en welzijn, opdrachten uit de praktijk en praktijkdagen waarop er geoefend wordt met echte casussen.

Daarnaast leer je hoe je een goede samenwerking met andere professionals aan gaat, zoals een gedragstherapeut, dierenarts en specialist én wanneer je naar een andere professional moet doorsturen.

Voor het volgen van de e-learning en praktijkdagen is beheersing van de Engelse taal niet noodzakelijk. Ga je door naar module 3.2? Dan is beheersing van de Engelse taal noodzakelijk. Je leert dan alles over meer gecompliceerde casuïstiek en hoe je een eigenaar begeleidt bij een gedragsconsult aan huis en word je uiteindelijk een professionele, geaccrediteerde* Feline Gedragstherapeut!
*) SPPD-accreditatie 

Opbouw

Onderdelen 3.1 FWC

Net zo als de voorgaande modules, bestaat 3.1 uit theorie en praktijk: 9 onderdelen e-learning en 7 praktijkdagen. De onderdelen zijn als volgt opgebouwd:

3.1A. Gedrag en Wetenschap
3.1B. Welzijn, Behoeftes en Emoties in de praktijk
3.1C. Pijn, stress en coping
3.1D. Interactie Gezondheid & Gedrag
3.1E. Gedrag beïnvloeden
Praktijkdagen 1 & 2
3.1F. Problematiek en Casuïstiek I
Praktijkdag 3
3.1G. Problematiek en Casuïstiek II
Praktijkdag 4
3.1H. Problematiek en Casuïstiek III
Praktijkdag 5
3.1I. Problematiek en Casuïstiek IV
Praktijkdag 6 & 7 (7 is een halve dag online les)
Theorie examen 
Praktijkexamen

De bovenstaande onderdelen starten vrijwel altijd met e-learning. Zoals bovenstaand ook te zien is, zit er na sommige onderdelen 1 of meerdere (halve) praktijkdagen bij.

Let op: Iedere eerste maandag van de maand start je met een nieuw onderdeel. De tijd tussen de e-learning per onderdeel is dus wat langer dan je gewend bent uit de vorige modules. Onder het kopje ‘praktijk’ vind je meer informatie.

Praktijk

Ook deze module bevat praktijkdagen, meer dan je tot nu toe had per module. Juist in deze module zijn ze ontzettend belangrijk omdat je hierna ook echt aan de slag kan als Feline Welzijnscoach. Door middel van de lesdagen op locatie leer je de theorie in de praktijk te brengen in een veilige omgeving.

Praktijkdagen 1 t/m 6 zijn hele praktijkdagen, ze duren van 10:00 – 16:00 uur en vinden plaats op onze locatie in Veenendaal. Koffie/thee en lunch is inbegrepen. 

Praktijkdag 7 is een halve lesdag en wordt online gegeven. Dit is een verplichte dag als je door wil naar specialisatie 3.2 Feline Gedragstherapeut. Deze lesdag is extra toegevoegd om je vast kennis te laten maken met (wetenschappelijk) onderzoek lezen en interpreteren. Het is niet verplicht deze dag te volgen om het Feline Welzijnscoach diploma te halen.

Praktijkopdrachten

Om te zorgen dat je alle lesstof onder de knie hebt, zitten er ook een aantal praktijkopdrachten in de e-learning. Over het algemeen doe je deze opdrachten alleen, soms met een groepje. Zonder het doen van deze opdrachten kun je de module niet afronden.

Stage

Dit is een verplicht onderdeel. Tijdens deze module dien je minimaal 24 uur stage te lopen op een locatie waar eigenaren geadviseerd worden. Daarnaast dien je adviesgesprekken bij te wonen van minimaal 3 verschillende professionals. Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Examens

We sluiten deze specialisatie af met een praktijk- en een theorie-examen. Deze dien je beide succesvol af te ronden voor het Feline Welzijnscoach diploma en/of om door te gaan met 3.2.

Theorie examen

Tijdens het theorie-examen beantwoord je meerkeuze en openvragen over de lesstof uit de e-learning. Dit examen kun je online, vanuit huis maken zo'n twee weken na de laatste praktijkdag. De kosten bedragen €24,95 excl. btw en je kan je op deze pagina aanmelden.

Praktijkexamen

Het examen wordt online afgenomen door een docent van de opleiding. Hierin komen een of meerdere fictieve praktijkcasussen aan bod, waarbij de docent de rol aanneemt van katteneigenaar en jij deze katteneigenaar adviseert in je rol als Feline Welzijnscoach. Deze vindt plaats op een vaste datum, er worden die dag meerdere examens afgenomen. De kosten bedragen €150,- excl. btw en je kan je op deze pagina aanmelden.

Wat heb je (vooraf) nodig?

Modules die succesvol afgerond moeten zijn vóór start van deze specialisatie:

  1. Basiskennis kat
  2. Leren & gedrag
  3. Mensbegeleiding

 

Voor het volgen van de e-learning en praktijkdagen is beheersing van de Engelse taal niet noodzakelijk. Ga je door naar module 3.2? Dan is beheersing van de Engelse taal wel noodzakelijk.

Wat betreft de online e-learning raden we aan om een laptop, computer of tablet te gebruiken, als je snel even iets wil opzoeken werkt je mobiele telefoon ook! Let wel op: de e-learning video’s zijn vrij groot dus we raden je aan om ze alleen via wifi te bekijken, niet via je databundel. De e-learning werkt het beste via Google Chrome.

Voor de online les en het praktijkexamen heb je een camera (webcam) en microfoon nodig, bij de meeste laptops en tablets is dit al ingebouwd.

Starten

Momenteel start er elk jaar een groep met deze specialisatie. Je kunt voor het eerst met deze e-learning beginnen op 5 september 2022. Elke eerste maandag van de maand (3 oktober, 7 november etc.) krijg je toegang tot het volgende onderdeel. Dit maakt dat de praktijkdagen in januari 2023 zullen starten. Hieronder vind je de data:
13-01-2023      Praktijkdag 1 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
27-01-2023      Praktijkdag 2 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
17-02-2023      Praktijkdag 3 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
17-03-2023      Praktijkdag 4 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
14-04-2023      Praktijkdag 5 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
12-05-2023      Praktijkdag 6 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
26-05-2023      Praktijkdag 7 online via Zoom van 10:00 - 13:00 uur
09-06-2023      Theorie examen online, toegang vanaf 10:00 uur
30-06-2023      Praktijkexamen via Zoom, verschillende tijdsloten van +/- 60 minuten

Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging en hebben we ook de betaling binnen dan sturen we binnen 5 werkdagen een mail ter bevestiging en met extra informatie.

 

Eerst eens met ons kennis maken? Wij heten je van harte welkom tijdens een van onze openstellingen!

 

Voorwaarden voor deelname
Ik heb modules 1, 2 en 3 van het Nieuwe Leren Kat succesvol afgerond of ben hier mee bezig
1208,79
Nieuwe datum volgt
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Katten Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact