We willen onze honden zo graag begrijpen! ‘Konden ze het ons maar vertellen’, verzuchten we vaak. Honden praten niet met woorden, maar met lichaamstaal. Als je daarover meer wilt weten omdat je met honden werkt of samenleeft, is dit een fijne workshop voor jou.

Tijdens deze workshop vertelt Kiki Vanhoenacker van Dogservations meer over lichaamstaal van honden. Dat doet ze aan de hand van veel beeldmateriaal en de live observatie van de honden die tijdens deze dag aanwezig zijn.Terzijde komen ook andere hondse communicatiemiddelen als klank en geur aan bod. Na deze dag zul jij je veel bewuster van de communicatie tussen hond en mens en honden onderling en daar nooit meer hetzelfde naar kijken!  

De hondentaal leren begrijpen is zó ontzettend belangrijk! Als je de communicatie tussen honden en mensen juist kunt interpreteren, geeft dat minder communicatiestoornissen en minder frustratie bij zowel geleider als hond.  

Voor wie

Deze workshopdag is voor zowel hondenprofessionals als hondeneigenaars interessant. Je krijgt een (nog) beter inzicht in de communicatie en interactie tussen honden. Dat is een must voor iedereen die met honden werkt en samenleeft.  

Deze workshop is op locatie. Op het einde van deze dag is er gelegendheid om vragen te stellen. Goed om te weten: je eigen hond blijft deze dag lekker thuis. 

Docent

Kiki Vanhoenacker liet letterlijk al meer dan duizend honden van alle rassen en leeftijden door haar handen gaan. Binnen haar onderneming Dogversations geeft ze gedragstherapie,mantrailing en opvoedingslessen en begeleidt ze avontuurlijke daguitstappen met groepen honden, waarbij het accent ligt op spel/interactie en leren hierkomen. Daarnaast doceert Kiki aan de Martin Gaus Academie en Syntra Antwerpen, geeft ze les op hondenschool Kunos om mensen en honden met elkaar te leren samenwerken en volgde ze diverse opleidingen om haar fascinatie voor lichaamstaal en communicatie te verfijnen.  

Overige informatie

Voor deze workshop kun je accreditatiepunten aanvragen bij de Association of Pet Dog Trainers for Belgium and The Netherlands (APDT-BeNe) 

Maak gebruik van reekskorting

Doorheen het jaar 2022 organiseert het Martin Gaus Keurmerk 10 mooie workshops voor hondenprofessionals met bekende topdocenten. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Bij inschrijving op de gehele reeks van 10 workshops geldt een reekskorting van 5%. Neem hiervoor contact op via info@martingauskeurmerk.nl

Ben je aangesloten bij het Martin Gaus Keurmerk, dan is deelname gratis. Komende data, onderwerpen en locaties in de reeks:

Datum Onderwerp Locatie
6 februari  K9-fitness Leopoldsburg
12 maart Een hond hier leren komen Schoten
10 april Tricks & Trucs Leopoldsburg
28 mei Speuren n.t.b.
19 juni Flygility Leopoldsburg
18 september Hoopers Leopoldsburg
16 oktober Rally-O Leopoldsburg
12 november Spiegelen met honden Schoten
3 december Cranio Schoten

 

96,80
Nog 18 plaatsen beschikbaar
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie
Organisator
Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact