Of je nu als kynologisch instructeur, – gedragstherapeut, hondenuitlater of op een andere manier professioneel met honden bezig bent, een gedegen kennis hebben van de puberteit van honden is onmisbaar. De puberteit: zowel bij mensen als honden kenmerkt deze leeftijdsfase zich door grote lichamelijke en mentale veranderingen. Ondanks dat deze veranderingen vaak leuke dingen met zich meebrengt, ontstaat er ook vaak frustratie. De oorzaak van de frustratie heeft veelal te maken met onbegrip voor deze ontwikkelingsfase van de hond. 

Door de vele enthousiaste reacties op pubers & hormonen I, is er een vervolgworkshopmogelijk. De puberfase kenmerkt zich door korte concentratiebogen, hormonen en heftige emoties wat binnen een groep tot uitdagingen kan leiden wanneer het gaat om vooruitgang boeken voor begeleider en hond. Tijdens de workshop Pubers en Hormonen II focussen we op welke skills echt belangrijk zijn en hoe we deze op een voor de puber begrijpelijke en leuke manier kunnen aanbieden.

INHOUD 

Het is een zeer interactieve dag waarbij je zelf ook echt aan de slag gaat. In de ochtend gaan we aan de slag met casussen die de student zelf moet inbrengen en aan de hand daarvan worden er oefeningen, spelletjes en tips over management besproken. Hierbij staat ‘het puber zijn’ centraal. In de middag gaan we de theorie in de praktijk brengen, door met de aanwezige honden, de oefeningen en spellen in beeld te brengen.

Heb je zelf een sociaalvaardige puber die het leuk zou vinden om als demohond mee te doen? Laat het ons weten via info@edupet.nl. Er kunnen maximaal 2 honden meedoen aan deze dag.

VOOR WIE 

Deze workshop is vooral interessant voor mensen die professioneel met honden werken. Kynologisch instructeurs, – gedragstherapeuten, hondenuitlaatservices, asielmedewerkers, hondenoppassers en paraveterinairen. Daarnaast kan de workshop Pubers en Hormonen prima gevolgd worden door een geïnteresseerde eigenaar met een (aanstaande) puber in huis. 

Aanmelden kan hier.

199,65
10:00 - 16:00 uur
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Martin Gaus Academie
Docent(en)

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact