Een gezond dier laten opereren is niet leuk, maar er zijn veel redenen om een konijn wel te laten castreren of steriliseren. Voor een voedster kan dat zelfs van levensbelang zijn. Wat is een geschikte leeftijd, wat zijn de gevolgen als je niet castreert of steriliseert en hoe verlopen de operatie en het herstel?

Een voordelig pakket

Deze e-learning is niet los verkrijgbaar, alleen in een voordeelpakket. De voordeelprijs bedraagt totaal €60,50 (inclusief btw), daarbij krijg je toegang tot de volgende e-learnings:

Inhoud

Tijdens het onderdeel ‘Castratie & sterilisatie’ leer je de wetenschappelijke achtergronden van de voor- en nadelen van castratie en sterilisatie. Daarnaast krijg je handvatten over wat je moet doen om een konijn voor en na de operatie zo goed mogelijk te ondersteunen.

Na het volgen van deze e-learning:

  • Heb je kennis van de voor- en nadelen van castratie en sterilisatie.
  • Ken je de risico’s en kun je uitleggen wat je als nazorg na de operatie moet doen. 
  • Kun je uitleggen waarom sterilisatie bij een voedster echt nodig is. 

Voor wie

Dit onderdeel is niet alleen geschikt voor konijnenliefhebbers, maar ook voor mensen die zich beroepsmatig met konijnen bezighouden of dat graag willen gaan doen. Bijvoorbeeld medewerkers van een asiel of opvang, dierenartsassistenten of medewerkers van een kinderboerderij of dierenspeciaalzaak die graag een goed advies willen geven. Maar ook voor docenten die lesgeven over konijnen.

Hoe werkt het

Een e-learning volgen via Edupet is snel en gemakkelijk. Je schrijft je in via de cursuspagina van de e-learning naar keuze. Binnen 5 werkdagen ontvang je inloggegevens voor ons e-learningssysteem. Extra handig: alle e-learnings die je bij ons aanschaft zijn allemaal te vinden via jouw persoonlijke account.

Meer leren over konijnen

Deze e-learning is onderdeel van de basiskennis konijn. Wil je meer leren over konijnen of heb je de ambitie om aan de slag te gaan als konijnentrimmer of -deskundige? Tijdens de module basiskennis konijn leer je over huisvesting, rassenkennis, leeftijdsfasen en nog veel meer! Lees meer en meld je aan via deze pagina.

60,50
Organisator
Edupet

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact