Waar onze huiskonijnen vandaan komen en hoe hun wilde soortgenoten leven is belangrijke achtergrondkennis voor een konijnenprofessional. Kennis over het leven en gedrag van wilde konijnen zorgt namelijk voor meer begrip en een beter welzijn voor onze gedomesticeerde konijnen. 

Een voordelig pakket

Deze e-learning is niet los verkrijgbaar, alleen in een voordeelpakket. De voordeelprijs bedraagt totaal €60,50 (inclusief btw), daarbij krijg je toegang tot de volgende e-learnings:

Inhoud

Tijdens het onderdeel ‘Leefwijze wilde konijnen’ leer je meer over de wetenschappelijke indeling van het konijn en over hoe het domesticatieproces van het konijn is verlopen. Daarnaast krijg je inzicht in de leefwijze, leefomgeving en sociale structuur van wilde konijnen.

Na het volgen van deze e-learning:

  • Ben je bekend met de taxonomische indeling van het konijn en kun je de verschillen benoemen tussen konijnen, haasachtigen en knaagdieren. 
  • Heb je kennis over het leven, gedrag en de sociale structuur van wilde konijnen.
  • Kun je de vertaalslag maken naar de behoeften van gedomesticeerde konijnen. 

Voor wie

Dit onderdeel is niet alleen geschikt voor konijnenliefhebbers, maar ook voor mensen die zich beroepsmatig met konijnen bezighouden of dat graag willen gaan doen. Bijvoorbeeld medewerkers van een asiel of opvang, dierenartsassistenten of medewerkers van een kinderboerderij of dierenspeciaalzaak die graag een goed advies willen geven. Maar ook voor docenten die lesgeven over konijnen.

Hoe werkt het

Een e-learning volgen via Edupet is snel en gemakkelijk. Je schrijft je in via de cursuspagina van de e-learning naar keuze. Binnen 5 werkdagen ontvang je inloggegevens voor ons e-learningssysteem. Extra handig: alle e-learnings die je bij ons aanschaft zijn allemaal te vinden via jouw persoonlijke account.

Meer leren over konijnen

Deze e-learning is onderdeel van de basiskennis konijn. Wil je meer leren over konijnen of heb je de ambitie om aan de slag te gaan als konijnentrimmer of -deskundige? Tijdens de module basiskennis konijn leer je over huisvesting, rassenkennis, leeftijdsfasen en nog veel meer! Lees meer en meld je aan via deze pagina.

60,50
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact