Als je konijnen zo goed mogelijk wilt verzorgen en begrijpen, moet je jezelf verdiepen in hun welzijnsbehoeften. Dan weet je wat konijnen nodig hebben en wat hen in de basis motiveert, en hoe je daarmee hun gedrag kunt beïnvloeden. Wat een konijn nodig heeft, verschilt per individu. Maar er zijn wel een aantal basisbehoeften die voor elk konijn van belang zijn. 

Een voordelig pakket

Deze e-learning is niet los verkrijgbaar, alleen in een voordeelpakket. De voordeelprijs bedraagt totaal €60,50 (inclusief btw), daarbij krijg je toegang tot de volgende e-learnings:

Inhoud

Tijdens het onderdeel ‘Welzijn, behoeften en emoties’ leer je meer over de drie welzijnsdomeinen die ervoor zorgen dat een konijn fysiek en mentaal goed in balans blijft: biologisch functioneren, gedrag en emotie.

Na het volgen van deze e-learning:

  • Begrijp je dat er voor welzijn geen vaste formule is, maar dat het gaat om een gezonde, individuele balans waar verschillende factoren invloed op kunnen hebben. 
  • Kun je de welzijnsbehoeften van konijnen verdelen in drie domeinen, en per domein minimaal drie welzijnsbehoeften benoemen. 
  • Door deze kennis kun je tijdens de omgang met en verzorging van konijnen keuzes maken die het welzijn van het konijn waarborgen of verbeteren. 

Voor wie

Dit onderdeel is niet alleen geschikt voor konijnenliefhebbers, maar ook voor mensen die zich beroepsmatig met konijnen bezighouden of dat graag willen gaan doen. Bijvoorbeeld medewerkers van een asiel of opvang, dierenartsassistenten of medewerkers van een kinderboerderij of dierenspeciaalzaak die graag een goed advies willen geven. Maar ook voor docenten die lesgeven over konijnen.

Hoe werkt het

Een e-learning volgen via Edupet is snel en gemakkelijk. Je schrijft je in via de cursuspagina van de e-learning naar keuze. Binnen 5 werkdagen ontvang je inloggegevens voor ons e-learningssysteem. Extra handig: alle e-learnings die je bij ons aanschaft zijn allemaal te vinden via jouw persoonlijke account.

Meer leren over konijnen

Deze e-learning is onderdeel van de basiskennis konijn. Wil je meer leren over konijnen of heb je de ambitie om aan de slag te gaan als konijnentrimmer of -deskundige? Tijdens de module basiskennis konijn leer je over huisvesting, rassenkennis, leeftijdsfasen en nog veel meer! Lees meer en meld je aan via deze pagina.

60,50
Cursusvorm
Online
Organisator
Edupet

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact