Katten, gedrag, verzorging

Maggie Ruitenberg

Maggie Ruitenberg is in 2005 afgestudeerd als kattengedragstherapeut bij Tinley Dier en Gedrag Academie en hoort daarmee bij de pioniers op het gebied van kattengedragstherapie in Nederland. Ze helpt dagelijks katteneigenaren hun kat beter te begrijpen en zo probleemgedrag te voorkomen of op te lossen.  

Kennis delen over kattengedrag en -welzijn is een van de belangrijkste onderdelen van haar werk. Maggie is onder andere oprichter van het Katten Kenniscentrum Nederland, dat zich bezighoudt met het voor een breder publiek toegankelijk maken van wetenschappelijk onderzoek over katten. 

Maggie geeft sinds 2005 ook regelmatig les over kattengedrag en  -welzijn bij organisaties als de Martin Gaus Academie, Katten Academie, Edupet en het Veterinair Homeopathie College. 

Daarnaast geeft zij regelmatig lezingen over kattengedrag aan zowel katteneigenaren als professionals, die in hun werk met katten te maken hebben. Ze schrijft voor diverse organisaties en tijdschriften artikelen over kattengedrag en -welzijn en heeft als kattengedragsdeskundige meegewerkt aan radio en tv-programma’s, zoals Dierencafe van Lifestyle for Pets, Jungle Club van Telekids, het programma DierZ bij RTL4 en Krügers Park van Omroep Gelderland, waarin wekelijks een diergedragsprobleem werd opgelost.

 Maggie zet zich daarnaast al jaren in voor professionalisering van het vakgebied diergedragstherapie en is bestuurslid van de SPPD, waar inmiddels vele professioneel werkende gedragstherapeuten bij aangesloten zijn.

Direct contact
Stefanie Pontolaeng
Stefanie Pontolaeng

Cursussen van Maggie Ruitenberg

Bekijk alle cursussen
Lezing
Emoties bij katten
10:00 - 16:00 uur
Lezing
Katvriendelijk huis
10:00 - 16:00 uur
Lezing
Gedragsproblemen
10:00 - 16:00