Wil jij meer over konijnen leren? Omdat je als eigenaar je dieren nog beter wilt verzorgen en begrijpen, of omdat je als professional graag goede en deskundige adviezen over konijnen wilt geven? Van hobby tot carrière: bij ons kun je online je kennis vergroten!

De basiskennis is het startpunt voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je gewoon meer wil weten over dit fantastische dier, of je paraveterinair bent of in een dierenwinkel werkt of dat je wil gaan werken als deskundige, trimmer of konijnenoppas.

Binnen de gehele opleiding, welke route je ook aflegt, staat dierenwelzijn centraal. Dat betekent dat de opleiding is ontwikkeld door experts en gegeven wordt door docenten die passen bij de normen en waarden van de Konijnen Academie.

Module 1 bestaat uit twee delen. Je kan er namelijk voor kiezen om na het eerste deel, verder te gaan en je in het konijn te gaan verdiepen als professional. Wil je vooral voor je eigen konijnen de basiskennis leren om zo goed mogelijk voor ze te zorgen? Dan heb je aan onderdelen 1A t/m 1M voldoende. Het eerste deel van de module telt dertien onderdelen en een optionele Q&A, het tweede deel telt er acht en bevat ook een (optionele) praktijkdag.

Deze module is onderdeel van Het Nieuwe Leren:

1. Basiskennis Konijn & 1. Basiskennis Konijn Professional

Inhoud

Wat heeft een konijn nodig om zich écht goed te voelen? Tijdens deze module duik je in de wereld van het konijn. Je doet veel informatie op die niet alleen belangrijk is als je zelf als liefhebber konijnen hebt of wil aanschaffen, maar ook als je als professional anderen een goed advies wil geven over het houden van konijnen.

Onderdelen:

Wil je doorleren en verder de diepte in? Dan kun je door met onderstaande onderdelen.

Alle bovenstaande e-learnings zijn ook los te volgen, klik op de link van het onderdeel of ga naar de overzichtspagina om ze los aan te schaffen.

E-learning

Je begint de basiskennis met een deel e-learning. Deze e-learning volg je thuis op je eigen computer. We hebben een prachtig systeem ontwikkeld waar jij in je eigen tempo de onderdelen kunt volgen. In deze module zit een optionele Q&A. Dit is een online sessie van 19:00 tot ongeveer 21:00 uur met de docent(en) en medestudenten. Je kunt tijdens de Q&A je vragen stellen over de lesstof. De data hiervoor krijg je in de bevestigingsmail en je kunt ons dan doorgeven op welke datum je de Q&A wil volgen. Momenteel staan ze gepland op:

  • 13 februari 2023 van 19:00 - 20:00 uur
  • 24 april 2023 van 19:00 - 20:00 uur

Praktijkdag (bij Basiskennis Konijn Professional)

Naast de e-learning is er één praktijkdag. Deze dag is in principe optioneel voor de Basiskennis, maar verplicht bij deelname aan een volgende module of specialisatie (nog in ontwikkeling). Je krijgt tijdens deze praktijkdag hands-on les. Denk bijvoorbeeld aan het leren optillen van konijnen inclusief het nagels knippen, het verzorgen van lang- en kortharige konijnen, het observeren van gedrag, konijnentaal en stresssignalen en het aanleren van denkspellen.

Mentorschap

Tijdens jouw leerweg binnen het Nieuwe Leren is het mogelijk om contact te hebben met een mentor. Om je te helpen bij alle vragen die je tijdens deze studie tegenkomt. Soms hebben de mentoren het antwoord zelf of verwijzen ze door naar een andere collega. Hoe dan ook, de mentoren zijn er om je te ondersteunen wanneer jij dat nodig hebt! 

Aanmelden

Je kunt je op elk gewenst moment inschrijven voor deze module. Elke maandag start er namelijk een nieuwe groep! (Met uitzondering van feestdagen).
Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging. Wanneer je inschrijving en betaling verwerkt zijn, sturen we je nog een mail met extra informatie. 
Als je je hebt aangemeld en de betaling hebt voldaan, krijg je de eerst volgende maandag toegang tot alle e-learning onderdelen.

Examen

Je geeft je op voor het examen als je de module echt wil afronden met een certificaat of door wil met een volgende module of een specialisatie (dit is nu nog niet van toepassing, er is nog geen vervolg mogelijk). Je kunt je examen online maken wanneer je alles gevolgd hebt. Deze kost € 24,95 excl. btw en hier moet je je apart voor aanmelden via deze pagina.

Heb je onderdelen 1A t/m 1T doorlopen en ben je voor het theorie examen geslaagd? Dan ontvang je een certificaat.

Inschrijven & data

Wanneer je doorgaat met de Basiskennis Konijn Professional kun je deelnemen aan een praktijkdag. Deze is verplicht wanneer je door wil met een volgende module of specialisatie. Onder ‘cursus opties’ kun je aangeven of je aan de praktijkdag mee wil doen, in de informatiemail die je na aanmelding krijgt, zal gevraagd worden op welke datum je deze dag wil volgen. Wanneer er meer data bekend zijn, zullen die hieronder komen te staan.

Praktijkdag: 10 oktober 2023

Ben je onverwachts verhinderd en kun je niet aanwezig zijn op de praktijkdag? Geef het dan aan door te mailen naar info@edupet.nl 
Je mag meedoen aan de praktijkdag als je de voorgaande onderdelen gevolgd hebt.
 

205,64
Cursus opties
206
Basiskennis Konijn (169,95 excl. btw)
€205,64
207
Basiskennis Konijn + Basiskennis Konijn Professional (299,95 excl. btw)
€362,94
208
Basiskennis Konijn + Basiskennis Konijn Professional incl. praktijkdag (479,95 excl. btw)
€580,74
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Edupet

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact