Heb jij zin om te snuitgolfen met je hond? Lekker te shoppen voor je kat? Dan ontmoeten we je vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei heel graag op Animal Event 2022, het grootste dierenfestival van Nederland op het terrein van het Event Center Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Bij de stand van Edupet, te vinden op Het Eiland, kun je kennismaken met een nieuwe manier van leren en ontdekken of een opleiding tot honden- of kattenprofessional bij jou past. 

Kattenfans opgelet!

Onze kattenspecialisten van de Katten Academie zijn aanwezig in het Prins Kattencafé - hét domein voor kattenliefhebbers. Je vindt er leuke activiteiten en workshops. Onze kattenspecialisten van de Katten Academie nemen je er mee in de wereld van de kattentraining en vertellen je hoe je ervoor kunt zorgen dat je kat echt lekker in zijn vel zit. Je kunt hier al je vragen over katten stellen en tijdens de raskatten-bingo en katten kennistest kans maken op een leuke prijzen. 

Glazen kittenhuis

Genieten van kittens? Dan kun je een kijkje nemen bij het bijzondere glazen kitten huis, dat onderdak biedt aan schattige kittens. Het welzijn van kleine bewoners staat voorop: de kittens verblijven in een speciaal vormgegeven, geacclimatiseerde en geluiddichte ruimte zodat jij ze kunt observeren, maar zij in alle rust hun gang kunnen gaan. Kattengedragsdeskundige Sonja van Leeuwen zal tijdens verschillende sessies tekst en uitleg geven over hun gedrag.

Benieuwd naar de opleidingen of cursussen die we aanbieden? Volg een gratis demo van onze e-learning bij de stand.

Speciale aanbieding op Animal Event

Schrijf je tijdens Animal Event direct in voor een opleiding of cursus bij Edupet? Dan ontvang je van ons 10% korting!

Meet & greet met onze docenten

Bij de Edupet stand kan je kennismaken met onze docenten, we stellen ze graag even aan je voor! 

  • Bernice Muntz. Bernice geeft je graag informatie over hoe je het beste konijnen kan optillen, bijvoorbeeld omdat je nagels wilt knippen of je konijn naar de dierenarts mee moet nemen.
  • Desi den Dunnen. Desi is als psycholoog gespecialiseerd in arbeid en educatie. Tijdens het Animal Event verteld zij over de opleidingen bij Edupet en waarom het zo leuk en handig is om óók over de menselijke kant te leren als het gaat om behoeftes, emoties, communiceren en lichaamstaal.
  • Hanneke Reitsma is kynologisch gedragstherapeut en een van de hoofdontwikkelaars van de opleiding KGT van Edupet. Tijdens het Animal Event heeft zij het over haar kijk op welzijn en informatie over de KGT opleiding. Mensen vragen vaak: 'mijn hond doet ...., hoe leren we hem dat af?' Hanneke geeft uitleg over hoe we probleemgevend gedrag tegenwoordig anders benaderen dan vroeger.  Het heeft alles te maken met een bredere kijk op welzijn, inzicht in de behoeften van de hond én zijn mens, en met omdenken. Onze instructeurs, trainers en gedragstherapeuten leiden we op de MG academie vanuit deze visie op. Heb je vragen? Over de opleidingen of je eigen hond? Hanneke helpt je graag verder!
  • Jessica van Rabbits Company is konijnendeskundige, konijnentrimmer en docent bij Edupet. Ze is de oprichter van de succesvolle opleiding ‘professioneel konijnentrimmen’. Kennis delen en het adviseren over konijnengedrag en -welzijn ziet zij als een van haar belangrijkste missies. Op vrijdag zal zij tussen 12.00 en 15.00 uitleg geven over de opleidingen en Webinars die wij geven op het gebied van konijnen trimmen, tevens kun je terecht met al je vragen over de vachtverzorging van konijnen. Daarnaast vertelt ze over het belang van een goede ergonomie bij het trimmen en welke soorten scharen er allemaal bestaan.
  • Sonja van Leeuwen. Zij zal tijdens verschillende sessies tekst en uitleg geven over kattengedrag, je kunt haar vinden in het Glazen Kittenhuis en Prins Kattencafé!
  • Wendy Las van Bennekom. Wendy van het Molosser Training Center is specialist op het gebied van hoog-risicohonden. Tijdens het animal event geeft zij een tipje van de sluier over het omgaan met deze prachtige groep honden. Ze geeft informatie over lijnvoering bij hele sterke honden. Hoe heb je de meeste kracht zonder het inzetten van hulpmiddelen als een gentle-leader, trektuigen en meer.

Tijdschema

  Vrijdag 6 mei Zaterdag 7 mei Zondag 8 mei
10.00 tot 12.00 uur

Bernice Muntz

Bernice Muntz

Bernice Muntz

12.00 tot 15.00 uur

Jessica Goedhart

Hanneke Reitsma

Desi den Dunnen

15.00 tot 17.00 uur

Wendy Las Bennekom

  Marianne van Vugt

 

Direct contact

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact