Op vrijdag 13 mei was de feestelijke presentatie van het Groot Handboek Terrariumkunde. Genodigden vierden samen met auteur Rogier van Rossem de lancering van het ruim 1.000 pagina’s tellende, rijk geïllustreerde naslagwerk. Het boek voorziet in de kennisbehoefte bij iedereen die zich beroeps- of hobbymatig met reptielen, amfibieën en ongewervelden bezighoudt. 

Dieren in terraria worden steeds populairder. Mede daardoor komen ze vaker voor in collecties van parken en particulieren. Het Groot Handboek Terrariumkunde geeft met beschrijvingen van meer dan 600 soorten een zeer complete kijk in de exotische wereld van deze dieren. Mooi en leerzaam voor liefhebbers, onmisbaar voor experts. 

Bestel het boek

Groot Handboek Terrariumkunde: uniek en compleet naslagwerk 

  • Liefhebbers kunnen hun hart ophalen met dit uitgebreide full color boek, dat onder andere in detail beschrijft hoe je de verschillende soorten correct huisvest en verzorgt.  
  • Voor professionals is het een handig naslagwerk om hun vakbekwaamheid op peil te houden en om (startende) liefhebbers te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor hun dier.  
  • Het boek bevat alle informatie voor de opleiding vakbekwaamheid herpeten en is daarmee het lesboek bij uitstek voor studenten van een diergerelateerde opleiding. 
  • Up-to-date informatie wordt ondersteund door prachtige foto’s van onder andere Matthijs Kuijpers, die voor opdrachtgevers als National Geographic en de BBC de wereld afreist om zeldzame reptielen en amfibieën in beeld vast te leggen. 

Auteur Rogier van Rossem 

Vanaf de jonge leeftijd van 6 jaar begon Rogier met het houden van reptielen en amfibieën. Sinds 2005 staat zijn leven geheel in het teken van herpeten. Hij nam Terrariumspeciaalzaak de Kameleon in Tilburg over van zijn toenmalige werkgever en zijn liefde voor conservatie en educatie kreeg vrij baan. Dat resulteerde onder meer in de oprichting van Stichting Herpetofauna, een platform voor bescherming van en educatie over reptielen en amfibieën. Alle kennis, jarenlange praktijkervaring en betrokkenheid bij een aantal commissies die het beleid over dierhouderij beïnvloedden, inspireerden Rogier een betrouwbaar en zo compleet mogelijk naslagwerk te schrijven. Dat is met het Groot Handboek Terrariumkunde meer dan goed gelukt.  

Direct contact
Edupet
Edupet Uitgeverij

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact