Ben jij professioneel actief in de dierenbranche, bijvoorbeeld omdat je een trimsalon, hondenschool of uitlaatservice hebt of in een dierenspeciaalzaak werkt? Met de Prins Health Coach opleiding op zak kun je huisdiereigenaren nóg beter begeleiden, adviseren en ondersteunen! 

Tijdens de opleiding tot Prins Health Coach leer je hoe je honden- en katteneigenaren nóg beter kunt begeleiden bij allerlei dagelijkse zaken als opvoeding, gedrag, voeding, gezondheid, dierenwelzijn en veiligheid. Als je de opleiding succesvol afrondt, mag je jezelf Prins Health Coach noemen. Een titel die aantoont dat je over de juiste kennis beschikt en waarmee je jezelf kunt onderscheiden. 

Bijdragen aan een beter dierenwelzijn

Als Prins Health Coach kun je bovendien terugvallen op een groot kennisnetwerk, waardoor je mensen als dat nodig is kunt doorverwijzen naar de juiste specialisten. Je kunt huisdiereigenaren zo extra hulp bieden bij het oplossen van allerlei praktische problemen, en bijdragen aan een beter dierenwelzijn. 

Voor iedereen die met dieren werkt

Iedereen die met dieren werkt kan zich voor de Prins Health Coach opleiding aanmelden. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. 

De Prins Health Coach opleiding

 • Opleidingsduur

De opleiding duurt ongeveer een jaar en bestaat uit verschillende modules met e-learning, zelfstudie en praktijklessen. Bekijk hier het complete lesprogramma

 • Modules

Alle modules worden meerdere keren per jaar gegeven. Je kunt dus op meerdere momenten met de opleiding starten en eventueel een module herhalen.

 • Locatie

De praktijklessen vinden plaats bij Prins in Veenendaal.

 • Certificaat

Als je de toets na afloop met goed resultaat aflegt, ontvang je het Prins Health Coach certificaat.

Meld je aan

Vergroot je kennis en onderscheid jezelf! 

Voordelen van Prins Health Coach zijn

 • Tijdens de opleiding verbreed en verdiep je jouw kennis over honden en katten.
 • Je leert gericht advies, begeleiding en ondersteuning aan huisdiereigenaren te geven.
 • Samen met andere Prins Health Coaches en de docenten van wie je les krijgt vorm je een netwerk waarop je altijd kunt terugvallen.
 • Je kunt passende producten, diensten en services adviseren en krijgt ook de gelegenheid om die zelf aan te bieden.
 • Je bent desgewenst herkenbaar en zichtbaar als coach voor huisdiereigenaren door eigen visitekaartjes, speciale kleding en een vermelding als coach op de website van Prins. 
 • Je kunt bij het helpen van huisdiereigenaren altijd rekenen op de ondersteuning van het Prins CareTeam en hebt dus altijd een kort lijntje met voedingsdeskundigen en andere experts. 
 • Je kunt je kennis up-to-date houden via nascholing tijdens speciale CoachDays.

Enthousiast geworden?

Kijk hier wanneer je met de opleiding kunt beginnen! Je vindt daar ook de actuele kosten en aanvullende informatie. Heb je vragen? Stel ze gerust via info@edupet.nl of 0318-531250.

Direct contact
Edupet Education

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact