Als kattentrimmer help je katten en hun eigenaren met vachtverzorging. Bijvoorbeeld door middel van een trimbehandeling voor de kat, maar je zult ook regelmatig tips en advies geven waar de eigenaar thuis mee aan de slag kan. De kennis die je als kattentrimmer in huis haalt, is op verschillende manieren in te zetten. Zo kun je je eigen trimsalon starten, werken in een speciaal ingerichte ruimte bij een dierenkliniek, bij mensen thuis en misschien wil je (daarnaast) ook wel helpen bij een asiel of opvang.

De ene keer staat er speelse Brits Korthaar kitten op tafel die voor een kennismaking komt, de andere keer een volwassen Maine Coon van 10 kilo met klitten. Ook niet zeldzaam zijn de oudere, rasloze katjes die door ouderdomsproblemen wat hulp kunnen gebruiken bij de verzorging van hun bijvoorbeeld vette of vervilte vacht. Zo is er voor elke kat een unieke aanpak en behandeling. Dat maakt het vak ook zo ontzettend mooi en omdat je de katten direct kan helpen, geeft het ook veel voldoening!

Meld je aan

 

Over de opleiding

Duur van de opleiding en studiebelasting

De volledige opleiding tot professioneel kattentrimmer is een deeltijdopleiding op mbo-niveau. Hoe lang je over de hele opleiding doet is uiteraard afhankelijk van hoe snel je leert, stage loopt en examens met goed gevolg afrondt. Dit is mede afhankelijk van wanneer je start, hoeveel tijd je zelf hebt en wat jouw persoonlijke leertempo is. Het is mogelijk de opleiding binnen een periode van een jaar af te ronden.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor iedereen die op een professionele wijze katten wil trimmen, een eigen trimsalon wil oprichten en daarnaast ook eigenaren van advies, tips en eventueel begeleiding kan voorzien bij het verzorgen van de kattenvacht. Het trimmen van katten kan uiteindelijk als een parttime of fulltime baan gezien worden, afhankelijk van je eigen planning, andere baan en inzet.

Opbouw opleiding Kattentrimmer

De opleiding bestaat uit drie modules die in deze volgorde gevolgd dienen te worden:

Je start met de basiskennis en volgt vervolgens een traject dat leidt tot het diploma Professioneel Kattentrimmer. Een deel van je opleiding is digitaal en kun je vanuit huis volgen via een systeem dat we speciaal voor het online leren hebben ingericht. Daarnaast zijn er praktijkdagen bij de Katten Academie in Veenendaal. Last but not least breng je kennis en kunde in de praktijk bij een leerbedrijf dat in overleg met ons is goedgekeurd.

Theorie

De theoretische kennis leer je via onze online leeromgeving. Elke module is opgebouwd uit een aantal onderdelen en per onderdeel vind je video’s, foto’s en teksten en maak je korte zelftesten. (Twee)wekelijks krijg je toegang tot een nieuw onderdeel, deze thuisstudie kun je volgen waar en wanneer je maar wil!

Ook bevatten alle modules Q&A’s, dit zijn online sessies met een docent waarbij je al je vragen kan stellen en kan sparren met medestudenten.

Praktijkdagen

Bij elke module zitten één of meer praktijkdagen, je leert het vak namelijk niet door alleen maar theorie! De praktijkdagen zijn allemaal van 10:00 – 16:00 uur en zijn inclusief koffie/thee en lunch, dieetwensen zijn geen probleem. Omdat we tijdens de praktijkdagen in de specialisaties ook echt gaan trimmen, vragen we de studenten eigen modelkatten mee te nemen.   

Persoonlijke mentor

Vanaf de start van jouw persoonlijke reis naar jouw doel krijg je een mentor toegewezen. Deze helpt je als je vragen hebt en biedt een luisterend oor wanneer jij dat nodig hebt. De mentor is er voor jou en begeleidt je tijdens het hele traject.

Examinering

Elke module sluit je af met een examen. Bij de Basiskennis Kat en de Specialisatie Katten Trimmen Basis is dat een online theorie-examen en bij de Specialisatie Katten Trimmen Verdieping is dat een theorie- en een praktijkexamen. Voor je deel mag nemen aan het praktijkexamen dien je eerst je stageverslag met goed gevolgd afgerond te hebben.

Wat heb je (vooraf) nodig?

Er is geen instapniveau vereist. Iedereen begint bij de basiskennis waardoor we gelijke kennis creëren. Ook hoef je voor deze modules niet de Engelse taal te beheersen.

Wat betreft de online e-learning raden we aan om een laptop, computer of tablet te gebruiken, als je snel even iets opzoeken werkt je mobiele telefoon ook! Let wel op: de e-learning video’s zijn vrij groot dus we raden je aan om ze alleen via wifi te bekijken, niet via je databundel. De e-learning werkt het beste via Google Chrome.

Voor de Q&A’s heb je een camera (webcam) en microfoon nodig, bij de meeste laptops en tablets is dit al ingebouwd.

Voor de eerste paar praktijkdagen uit de Specialisatie Katten Trimmen Basis en Verdieping hoef je nog geen eigen trimmaterialen te hebben. Maar als je als kattentrimmer aan de gang wil, is het wel zaak dit uiteindelijk aan te schaffen. Welke materialen je nodig hebt en waar ze te vinden zijn, wordt in de opleiding besproken.

Kosten

Elke module is los aan te schaffen, je hoeft dus niet in één keer voor de complete opleiding te betalen. Wil je dat wel? Dat kan ook! Het totaal is dan € 1347,- exclusief btw en exclusief examens. Als je hier interesse in hebt, mag je een mail sturen naar info@edupet.nl

Dit zijn de kosten van de losse modules:

  • 1. Basiskennis Kat € 249,- exclusief btw
  • 1.2 Specialisatie Katten Trimmen Basis € 299,- exclusief btw
  • 1.2 Specialisatie Katten Trimmen Verdieping € 799,- exclusief btw

Wil je eerst kennismaken met de Katten Academie? We heten je van harte welkom tijdens een van onze open dagen!

1629,87
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Katten Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact