Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder staan onze meestgestelde vragen opgesteld. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Ga snel naar vragen over:

Algemene vragen

Wie is Edupet?
Edupet is hét kenniscentrum in de huisdierenbranche waar dierprofessionals en dierenliefhebbers terechtkunnen voor educatie. We delen praktijkgerichte, betrouwbare en hoogwaardige kennis over honden, katten, konijnen en herpeten. Dierenwelzijn staat daarbij altijd voorop. Deskundige docenten verzorgen bij ons een breed aanbod aan leervormen, van losse lessen tot complete opleidingen. Zowel online als in de praktijk, met veel persoonlijke aandacht. We beschikken over moderne collegezalen en trainingsfaciliteiten en werken vanaf verschillende leslocaties, waaronder een groot dierenwelzijnscentrum in Lelystad.  

Kan ik bij jullie een opleiding volgens met behulp van het STAP-budget?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wel bieden we de mogelijkheid om opleidingen in termijnen te betalen. Lees meer hierover onder het kopje 'betalen'.

Welk niveau zijn jullie opleidingen / cursussen?
Over het algemeen zijn onze opleidingen vergelijkbaar met een mbo-hbo niveau. Hoe meer je de verdieping ingaat, hoe hoger het niveau wordt. Het niveau groeit dus mee naar mate jij ook groeit! 

Wat is de minimum leeftijd voor deelname aan een opleiding / cursus?
Voor opleidingen is de minimale leeftijd 18 jaar. Voor cursussen is het per onderwerp afhankelijk en kun je het beste contact met ons opnemen om te kijken wat er mogelijk is.

Do you also offer courses or webinars in English?
Unfortunately we do not have courses or webinars in English at the moment. 

Wanneer ontvang ik een diploma en wanneer een certificaat (van deelname)?
Na het succesvol afronden van een opleiding ontvang je een diploma. Na het succesvol afronden van een module ontvang je een certificaat en na deelname aan een cursus (workshop, webinar of congres) ontvang je een certificaat van deelname eventueel met accreditatiepunten indien van toepassing. 

Wat is de Edupet Uitgeverij?
Ter ondersteuning van de educatie in Edupet maken we boeken, tijdschriften en hand-outs bij de opleidingen. Dat wordt verzorgd door Edupet Uitgeverij. Met het aanbod krijgt de student duiding en verdieping bij de gekozen opleiding. De boeken en tijdschriften zijn ook te koop voor mensen die geen opleiding bij Edupet volgen. Kijk voor het volledige aanbod op deze website.

Kan ik ook bij jullie langskomen voor een rondleiding of open dag?
Dat kan! Wij hebben een Prins Experience en op deze pagina vind je meer informatie en kun je een ticket kopen, de opbrengst hier van gaat naar de Prins Foundation. Wil je op locatie kennis komen maken met Edupet? Hou dan onze nieuwsbrief in de gaten, ongeveer eens per jaar organiseren we een open dag.

Inschrijven

Waar kan ik mij inschrijven voor een workshop, webinar of opleiding?
Je kunt je inschrijven door op de betreffende pagina op de groene knop met ‘direct aanmelden’ te klikken. Vul je gegevens in en klik op ‘verder’, je komt zo automatisch bij de betaalpagina. Na inschrijving (let op: niet na betaling) ontvang je automatisch een bevestiging.

Ik heb geen automatische bevestiging ontvangen
Soms kan het zijn dat deze bevestiging in de spambox terecht komt. Staat het daar ook niet dan graag met ons contact opnemen, dan kijken wij of in de inschrijving goed is gegaan!

Kan ik mij inschrijven voor een hele opleiding in plaats van per module?
Ja, dit kan niet op de website zelf maar wel op factuur. Je kunt het beste even contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ik woon in België, schrijf mij in vanuit mijn bedrijf en heb een btw-nummer, ik ben niet btw-plichtig in Nederland, hoe kan ik het beste inschrijven?
In dat geval mag je je via de normale weg inschrijven maar de betaling afbreken, nadat je je gegevens hebt ingevuld en op ‘verder’ hebt geklikt. We ontvangen zo wel je inschrijving, maar je betaald nog niet. Daarna mag je ons een mail sturen met de factuurgegevens en dan zorgen wij dat je een factuur excl. btw ontvangt die je kunt voldoen.  

Ik wil mij inschrijven maar mijn werkgever betaald de cursus en heeft daarvoor een factuur nodig, hoe kan ik het beste inschrijven?
In dat geval mag je je via de normale weg inschrijven maar de betaling afbreken, nadat je je gegevens hebt ingevuld en op ‘verder’ hebt geklikt. We ontvangen zo wel je inschrijving, maar je betaald nog niet. Daarna mag je ons een mail sturen met de factuurgegevens en dan zorgen wij dat je een factuur ontvangt om het te betalen bedrag over te maken.  

Betalen

Ik heb geen factuur ontvangen
Dat kan kloppen, onze website stuurt momenteel nog niet automatisch een factuur. Je kunt een factuur aanvragen door ons een mail te sturen met de factuurgegevens. Dan zullen wij zorgen dat je per mail een factuur ontvangt van je betaling. 

Op welke manier kan ik betalen?
Betaling kan bij ons via iDeal en Bankcontant. Ook is het mogelijk om op factuur te betalen indien gewenst. Als je per factuur wilt betalen mag je je via de normale weg inschrijven maar de betaling afbreken, nadat je je gegevens hebt ingevuld en op ‘verder’ hebt geklikt. We ontvangen zo wel je inschrijving maar je betaald nog niet. Daarna mag je ons een mail sturen  met de factuurgegevens en dan zorgen wij dat je een factuur ontvangen om het te betalen bedrag over te maken.

Kan ik in termijnen betalen?
De opleidingen die wij aanbieden zijn opgebouwd uit modules, je hoeft dus niet in één keer voor de hele opleiding te betalen. Deze modules zijn in maximaal drie termijnen te betalen tenzij anders afgesproken. Met uitzondering van de modules 1. Basiskennis voor alle diersoorten. Onze cursussen (zoals workshops en webinars) zijn niet in termijnen te betalen.

Annuleren

Ik wil mijn inschrijving annuleren, hoe kan ik dat doen?
Kijk voordat je annuleert even bij de Algemene Voorwaarden

  • Tot 60 dagen voor aanvang van de eerste lesdag is annulering kosteloos. 
  • Bij annulering vanaf 60 tot en met 45 dagen voor aanvang van de eerste lesdag wordt 10% van het lesgeld in rekening gebracht. 
  • Bij annulering vanaf 45 dagen tot en met 30 dagen voor aanvang van de eerste lesdag wordt 25% van het lesgeld in rekening gebracht. 
  • Bij annulering vanaf 30 dagen tot en met 14 dagen voor aanvang van de eerste lesdag wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht. 
  • Bij annulering vanaf 14 dagen voor aanvang van de cursus wordt het volledige verschuldigde bedrag in rekening gebracht.

Je annulering moet altijd door ons schriftelijk zijn bevestigd! Zonder die bevestiging is de annulering niet geldig. 

Bij bijzondere en/of onvoorziene omstandigheden kan Edupet van deze regelingen afwijken. Dit is ter beoordeling aan Edupet. Edupet accepteert vervangers voor reeds ingeschreven cursisten, maar alleen na voorafgaand overleg.

Deze regeling geldt niet als je annuleert omdat je niet geslaagd bent voor een eerdere verplicht te behalen module.

Wil je een praktijkdag annuleren?

Meld je annulering altijd schriftelijk via mentor@edupet.nl 
Voor het annuleren en het opnieuw moeten inplannen van een praktijkdag betaal je 25 euro administratiekosten. 

Je annulering moet altijd door ons schriftelijk zijn bevestigd! 
Zonder die bevestiging is de annulering niet geldig. 

Ben je ziek?

Meld je ziekmelding altijd schriftelijk via mentor@edupet.nl 

Als je vaker of langer ziek bent, zal je mentor contact met je opnemen over het verloop van de resterende opleiding. In overleg kunnen we een opleiding uitstellen. Afhankelijk van de termijn kunnen hier kosten aan verboden zijn. 

Opleidingen

Waar vind ik de studiebelasting van een module?
Wanneer je wilt weten hoeveel tijd je minimaal kwijt bent aan een module of opleiding kun je per mail naar info@edupet.nl een overzicht aanvragen. Laat ons weten voor welke modules je de studiebelasting wilt weten en wij sturen je de informatie op!

Wat is de werkwijze van de opleidingen?
De werkwijze van de opleidingen bestaat uit een aantal aspecten. 

  • Voor alle opleidingen geldt dat je start bij de Basiskennis. 
  • Na de basiskennis kun je een keuze maken voor een specialisatie of een vervolgmodule. Zo kun je telkens jouw eigen pad kiezen, maar ook gemakkelijk weer overstappen of een extra specialisatie doen. 
  • Een ander aspect van de werkwijze is dat je de e-learning op jouw eigen tempo kunt volgen en dat er soms praktijkdagen en examens flexibel in te plannen zijn. 
  • Daarmee is een volgend aspect belangrijk, namelijk de mentoren. Onze twee mentoren staan iedere dag tot jullie beschikking om te helpen en begeleiden bij het kiezen van jouw pad en met welke flexibiliteit je rekening kunt houden. 

Zit er een vaste volgorde in de modules als je een opleiding volgt?
Ja, de modules moeten in een vaste volgorde gevolgd worden. Op de betreffende pagina’s van de opleidingen staat deze volgorde aangegeven. 

Zijn de opleidingen die jullie aanbieden allemaal via deze werkwijze?
Momenteel zijn nog niet alle opleidingen, zoals Konijnen trimmer, volledig geïntegreerd in onze werkwijze. Uiteindelijk zullen al onze opleidingen via deze werkwijze te volgen zijn.

Ik heb een fulltime baan, heb ik wel voldoende tijd om er een opleiding bij jullie naast te volgen?
Natuurlijk kan dat voor iedereen anders zijn, maar over het algemeen merken wij dat dit goed te doen is. De opleidingen zijn deeltijd.

Ik denk dat ik in aanmerking kom voor vrijstelling, hoe kan ik dat aanvragen?
Als je vrijstelling wil aanvragen dan mag je ons een mail sturen met daarin voor welke module en welke achtergrond je hebt en/of welke studie je hebt afgerond waardoor je voor vrijstelling in aanmerking zou komen, inclusief relevante diploma’s. Over het algemeen zullen wij dan voorstellen dat je een toelatingsexamen kan doen voor de module. De kosten hiervan zijn €24,95 excl. btw voor een theoretisch examen en tussen de €49,95 en €99,95 excl. btw. voor een praktijkexamen. Slaag je? Dan heb je vrijstelling voor de module. Ben je (voor een aantal onderdelen) gezakt? Dan dien je die onderdelen alsnog aan te schaffen en te volgen indien je besluit bij ons de module/opleiding te volgen. 

Wanneer kan ik met een opleiding beginnen?
Dit verschilt per opleiding en module. De Basiskennis Kat, Hond en Konijn beginnen elke maandag (met uitzondering van feestdagen). Voor de overige modules kun je het beste op de pagina zelf zien wat de eerstvolgende startdatum is.

Opleidingen - praktijkdagen en Q&A's

Hoe moet ik mij afmelden als ik door omstandigheden niet kan komen?
Afmelden voor een praktijkdag doe je door ons een mail te sturen. Praktijkdagen kunnen worden ingehaald op de (eerst)volgende datum. 

Welk programma wordt gebruikt voor de Question & Answer sessies?
Voor de Q&A’s maken wij gebruik van het programma Zoom. 

E-learning

Waar staat de e-learning?
Al onze e-learning staat in de online leeromgeving: Edupet Academy. Heb je een e-learning of een module met e-learning aangeschaft? Dan krijg je een account op www.edupetacademy.nl, deze hoef je niet zelf aan te maken.

Ik kan niet inloggen, wat nu?
Als je je inloggegevens bent vergeten, kun je deze op vragen door op de knop ‘Login gegevens vergeten’ te klikken. Lost dit het probleem niet op, neem dan contact met ons op.

Wat is de ‘cursus catalogus’?
Dit is een overzicht van alle e-learning die wij aanbieden. De meeste e-learning die hierop staan zijn betaalde onderdelen uit onze Nieuwe Leren modules en zijn ook los aan te schaffen op deze pagina. Je kunt deze onderdelen niet zo maar toevoegen aan je cursusoverzicht, je moet je altijd inschrijven via www.edupet.nl

Hoe kan ik de e-learning het beste bekijken?
Onze e-learning zijn het beste te volgen via een laptop, computer of tablet, maar een mobiele telefoon kan ook. Let daarbij wel op het data verbruik, de meeste e-learning zijn vrij groot. Daarnaast werkt Google Chrome als browser het beste, let wel op dat je automatische vertaling uit hebt staan. Anders wordt de tekst automatisch van Nederlands naar Nederlands vertaald dan klopt de tekst niet meer.

Hoe lang is de e-learning beschikbaar?
Volg je een opleiding / module, dan blijft de e-learning beschikbaar tot 12 maanden na het afronden van de opleiding of module. 

Workshops, congressen en webinars

Worden cursussen vaker per jaar gegeven?
Sommige wel, sommige niet. Geef via het contactformulier gerust aan dat je interesse hebt in een bepaalde cursus! Bij voldoende interesse kijken naar een nieuwe/extra datum. Volg ons ook op Facebook! Hier kondigen we regelmatig (nieuwe) cursusdagen aan.

Ik heb interesse in een bepaald onderwerp maar zie dat jullie hier geen cursus over hebben, kan ik dit onderwerp aandragen?
Dat mag zeker! Wij kunnen niks garanderen, maar als er voldoende interesse is voor een bepaald onderwerp en wij de juiste deskundige docent kunnen vinden dan kunnen we daar mogelijk iets voor organiseren.

Wanneer ontvang ik meer informatie over een cursus?
Ongeveer een week voor aanvang ontvang je per mail een herinnering met daarin nogmaals alle informatie die je ook altijd op de pagina van de cursus zelf terug kan vinden. Bij webinars of een online deelname aan een workshop zit in die mail ook de link om deel te nemen. Schrijf je je binnen de week voor aanvang in, dan ontvang je de informatie binnen 5 werkdagen, voor aanvang van de cursus.

Locatie Veenendaal

Mag ik mijn hond of kat meenemen?
Honden zijn helaas niet toegestaan. Al zijn er uitzonderingen: hulphonden/-katten mogen uiteraard wel mee. In sommige gevallen is het mogelijk om je dier mee te nemen voor een lesdag, dit staat altijd op de website vermeld en gaat in overleg met ons.

Zijn er toiletten aanwezig?
Ja. Wij hebben een heren, dames en invalide toiletruimte. 

Waar kan ik mijn fiets parkeren?
Dit kan aan de linkerkant van de ingang van ons bezoekerscentrum. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Je kunt de auto aan de voor- en zijkant van het pand gratis parkeren. 

Is er lunch inbegrepen bij de praktijkdagen of cursusdagen?
Bij praktijkdagen of cursussen die een hele dag duren is er lunch inbegrepen en dan is er bij het inschrijven ook de optie om dieetwensen aan te geven. Bij halve lesdagen of korter is er geen lunch begrepen. Je mag uiteraard ook eigen lunch meenemen, geef dit wel even bij ons aan.  

Is jullie pand rolstoeltoegankelijk?
De begane grond is rolstoeltoegankelijk, ook hebben we een invalide toilet waar de rolstoel in kan. Onze eerste verdieping is niet te bereiken met de rolstoel.

Locatie Lelystad

Zijn er toiletten aanwezig?
Ja.

Waar kan ik mijn fiets parkeren?
Dit kan aan de voorkant van ons pand.

Mag ik mijn hond of kat meenemen?
Honden zijn helaas niet toegestaan. Al zijn er uitzonderingen: hulphonden/-katten mogen uiteraard wel mee. In sommige gevallen is het mogelijk om je dier mee te nemen voor een lesdag, dit staat altijd op de website vermeld en gaat altijd in overleg met ons.

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Je kunt de auto langs de weg voor het pand gratis parkeren, er geen momenteel nog geen vaste parkeerplaats. Houd rekening met beperkte parkeermogelijkheden, het kan zijn dat je een stukje verderop in de straat moet parkeren. Vertrek op tijd.

Is er lunch inbegrepen bij de praktijkdagen of cursusdagen?
Bij praktijkdagen of cursussen die een hele dag duren is er lunch inbegrepen en dan is er bij het inschrijven ook de optie om dieetwensen aan te geven. Bij halve lesdagen of korter is er geen lunch begrepen. Je mag uiteraard ook eigen lunch meenemen, geef dit wel even bij ons aan.  

Is jullie pand rolstoeltoegankelijk?
De begane grond is rolstoeltoegankelijk maar de eerste verdieping en toiletten niet. In 2023 zal ons pand uitgebreid worden en deze zal wel voorzien zijn van een invalide toilet en extra lesruimte op de begane grond.

Direct contact
Edupet Education

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact