Menu
Menu
Er valt veel over honden te leren. Daarom ontwikkelde Edupet de Basiskennis hond: dé kennisplek met uitgebreide uitleg over de hond. Hiermee kun je jouw eigen hond beter begrijpen waardoor je er nog beter voor kunt zorgen. Of heb je een ultiem startpunt als je van je hobby je vak wilt maken!
3 maanden
Beginner
Module
Hond
De basiskennis is het startpunt voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je wilt gaan werken als gedragstherapeut, trainer of hondenuitlaatservice, dit is je basis. Iedereen start hier. Heb je al een opleiding op zak en wil je specialiseren in een andere richting, dan mag je een toelatingsexamen doen. Als je dit haalt mag je de basis overslaan.
Binnen de gehele opleiding, welke route je ook aflegt, staat dierenwelzijn centraal. Dat betekent dat de opleiding is ontwikkeld door experts en gegeven wordt door docenten die passen bij de normen en waarden van de Martin Gaus Academie. Hierdoor komt de term dierenwelzijn vaak terug in de basiskennis en leer je bijvoorbeeld veel over de behoeftes van honden en wanneer je eigenlijk kunt spreken van welzijn.
Je begint de basiskennis met een deel e-learning. Dat volg je thuis op je eigen computer. We hebben een prachtig systeem ontwikkeld waar jij in je eigen tempo de modules kunt volgen. Elke week komt er een nieuw onderwerp online.
Binnen de basiskennis zijn vier praktijkdagen ingebouwd. We nodigen je dan uit om bij ons op de academie te komen en samen met je studiegenoten de praktijk te volgen.
Tijdens deze fase loop je nog geen stage maar krijg je wel een persoonlijke mentor toegewezen. Hij of zij is er voor jou! Om te helpen bij alle vragen die je tijdens je studie tegenkomt. Soms heeft de mentor het antwoord zelf en soms verwijst hij door. Hoe dan ook, de mentor is er om je te begeleiden.
Onderdelen:
De Basiskennis bestaat uit 4 praktijkdagen die je zelf kunt inplannen. Op deze dagen kom je samen met studiegenoten om een les te volgen. Na het aanmelden voor deze module ontvang je van ons een e-mail waarin je de dagen kunt plannen.
Praktijkdag 1: Terugkomdag
Tijdens deze terugkomdag neem je samen met de docent alle tot nu toe geleerde stof door. Daarnaast kun je al je vragen stellen en wordt er een groepsopdracht gemaakt.
Voor het starten met praktijkdag 1 moet je de volgende onderdelen hebben afgerond:
Praktijkdag 2: Gedrag en hondentaal
Deze dag staat in het teken van het interpreteren van lichaamstaal van honden. Aan de hand van stellingen en video’s leer je deze dag om op een genuanceerde manier naar hondengedrag en hondentaal te kijken
Voor het starten met praktijkdag 2 moet je de volgende onderdelen hebben afgerond:
Praktijkdag 3: Gedrag observeren
De derde praktijkdag is een field trip. Samen met je medestudenten ga je op bezoek Marianne van Vugt van de BergseBeestenBoel. Je gaat aan de slag met het observeren van (roedel)gedrag.
Voor het starten met praktijkdag 3 moet je de volgende onderdelen hebben afgerond:
Praktijkdag 4: EHBO bij honden
Als aankomend hondenprofessional krijg je misschien wel eens te maken met situaties waarbij je een hond eerste hulp moet verlenen. Natuurlijk hoop je dat dit nooit gebeurt, maar als het gebeurt is het wel fijn om te weten wat je moet doen.
Als je alles hebt gevolgd plan je je examen in via deze pagina. Het examen vindt plaats bij onze leslocatie in Lelystad. Lees hier meer informatie over de examenprocedure.
Duur en studiebelasting zijn van meerdere factoren afhankelijk en zijn daarmee een inschatting ter informatie.
Na succesvolle afronding van de basiskennis kun je verder leren met de volgende onderdelen.
In deze module wordt dieper ingegaan op gedrag, leerprincipes en op welke wijze vaardigheden aangeleerd of veranderd kunnen worden.
Specialisatie: Hondenuitlaatservice
Houd je van honden en buiten zijn? Dan een eigen hondenuitlaatservice misschien wel wat voor jou! Een succesvolle hondenuitlater word je niet zomaar. Tijdens de opleiding gediplomeerd hondenuitlaatservice leer je de fijne kneepjes van het vak, zodat je jouw bedrijf op de juiste manier kunt starten.
Door onderaan de pagina op 'direct inschrijven' te klikken. Om het proces te voltooien dien je eerst een account aan te maken. Na boeken ontvang je direct een bestelbevestiging met informatie over jouw bestelling.
Na inschrijving voor de module sturen wij je ook een mail met daarin een link naar een planningstool. Hiermee kun je zelf de gewenste data van de praktijkdagen doorgeven. Wij verwerken jouw aanmelding daarna zo snel mogelijk, hiervan ontvang je een bevestiging.
Het online gedeelte van de basiskennis kun je starten vanaf de maandag na je aanmelding.
Wil je deze module betalen in termijnen? Lees hier hoe onze betalingsregeling werkt.
Na inschrijving ontvang je van onze mentor een mail om je aan te melden voor een informatiesessie. Afhanelijk van het onderdeel ontvang je deze mail binnen een week of na enkele weken.