Basiskennis hond

Er valt veel over honden te leren. Daarom ontwikkelde Edupet de Basiskennis hond: dé kennisplek met uitgebreide uitleg over de hond. Hiermee kun je jouw eigen hond beter begrijpen waardoor je er nog beter voor kunt zorgen. Of heb je een ultiem startpunt als je van je hobby je vak wilt maken!

€ 635,00
€ 524,79 excl. btw
altImage
responsive

3 maanden

responsive

Beginner

responsive

Module

responsive

Hond

Waarom de Basiskennis hond volgen Edupet?

 • Hybride leren online en op locatie
 • Praktijkdagen + mogelijkheid extra dagen
 • Starten wanneer je wilt
 • Leren op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding door mentor
 • Deskundige docenten met praktijkervaring

Algemene informatie

Wat houdt Basiskennis Hond in?

Met deze module leg je het fundament voor al je vervolgopleidingen binnen Edupet. Hiermee kun je jouw eigen hond beter begrijpen waardoor je er nog beter voor kunt zorgen. Of heb je een ultiem startpunt als je van je hobby je vak wilt maken.

 • Leven met honden - Hoe beter je de behoeftes van de hond vervult, hoe lekkerder hij in zijn velletje zit. Met Basiskennis Hond weet je hoe je dat aanpakt. Zo leer je onder andere hondentaal begrijpen en welke effecten emoties en leeftiidsfase op gedrag hebben.
 • Werken met honden - Zie je een baan als hondenuitlaatservice, instructeur of gedragstherapeut helemaal zitten? Dan maak je met Basiskennis Hond van je passie je professie! Na het volgen van deze module heb je de kennis in huis om de vervolgopleiding van jouw keuze te starten

Voor wie is het?

Basiskennis Hond is iets voor jou als dit je aanspreekt

 • Je houdt van honden en wilt er graag meer over weten
 • Je wilt met meer kennis kunnen bijdragen aan het welzijn van honden
 • Je hebt begrip voor de eigenheid van iedere individuele hond en wilt weten waar die eigenheid vandaan komt
 • Je wilt beter voor je hond kunnen zorgen of je wilt een basis leggen voor een carriere in de hondenbranche

Opbouw

Richt je studie in naar jouw persoonlijke voorkeur. Je leert in jouw tempo en waar en wanneer jij wilt. Module 1. Basiskennis Hond bestaat uit:

 • E-learning - De theorie wordt via e-learning aangeboden. Die vind je in je eigen digitale leeromgeving.
 • Praktijkdagen - Tiidens de praktijkdagen ga je jouw theoretische kennis in de praktijk uitproberen, zodat je praktische vaardigheden kunt opdoen.
 • Examen - Om je kennis te toetsen, sluit je deze module af met een examen,

Onderdeel van leertraject

Basiskennis Hond is onderdeel van meerdere leertrajecten. Na succesvolle afronding kun je dan ook verder leren. Alle onderdelen binnen de leertrajecten schaf je los aan. Heb je een stap afgerond? Dan kun je verder met de volgende stap in het leertraject. Heb jij al certificaten of bagage waardoor een aangepast traject beter zou passen? Neem contact met ons op om jouw persoonlijke traject te bespreken.

Docenten

De docenten van Edupet zijn allemaal mensen uit de praktijk met diploma's. Dat maakt ze:

 • Vakkundig - je krijgt diepgaande kennis en expertise, omdat de docenten thuis zijn in het vakgebied waarin ze lesgeven
 • Ervaren - je krijgt waardevolle inzichten en praktische voorbeelden van de docenten die zelf een onderneming in de hondenbranche hebben
 • Enthousiast - laat je motiveren en inspireren door het enthousiasme en de passie die alle docenten van Edupet hebben

Basiskennis Hond wordt gegeven door:

Persoonlijke mentor

Je krijgt begeleiding van een persoonlijke mentor. Zjj helpt je als je vragen hebt over jouw studie en biedt een luisterend oor wanneer je dat nodig hebt.

Studieprogramma

Basiskennis Hond bestaat uit e-learning, vier praktijkdagen en een examen.

E-learning

Praktijkdagen

Basiskennis Hond heeft vier praktijkdagen die je zelf kunt inplannen. Na je aanmelding voor de module ontvang je een e-mail waarin je de dagen kunt aangeven.

Praktijkdag 1: Terugkomdag
Voor het starten met praktijkdag 1 moet je de volgende e-learnings hebben afgerond ‘Rassenkennis, 'Welzijn, behoeftes en emoties, 'Leeftiidsfasen’ en 'Maakbaarheid: Samen met de docent neem je alle geleerde stof door. Daarnaast kun je vragen stellen en wordt er een groepsopdracht gemaakt.

Praktijkdag 2: Gedrag en hondentaal
Voor het starten met praktijkdag 2 moet je de e-learning ‘Gedrag en hondentaal’ hebben afgerond. Deze dag staat in het teken van het interpreteren van lichaamstaal van honden. Aan de hand van stellingen en video's leer je om op een genuanceerde manier naar hondengedrag en hondentaal te kijken.

Praktijkdag 3: Gedrag observeren
Voor het starten met praktijkdag 3 moet je de e-learning ‘Gedrag en hondentaal’ en praktijkdag 2 hebben afgerond. De derde praktijkdag is een field trip. Samen met je medestudenten ga je op bezoek bij Marianne van Vugt van de BergseBeestenBoel. Deze dag staat in het teken van het observeren van (roedel)gedrag, het herkennen van stresssignalen en het herkennen van spel of een krachtmeting.

Praktijkdag 4: EHBO bij honden
Voor het starten met praktijkdag 4 moet je de e-learnings ‘Biologie en anatomie’ en ‘Verzorging en EHBO' hebben afgerond. Als hondenprofessional kun je te maken krijgen met situaties waarbij je een hond eerste hulp moet verlenen. Natuurlijk hoop je dat dit nooit gebeurt, maar als het gebeurt is het wel fijn om te weten wat je moet doen.

 


Goed om te weten

 • Niveau: MBO
 • Duur: circa 3 maanden
 • Studiebelasting: circa 8 uur per week

Duur en studiebelasting zijn van meerdere factoren afhankelijk en zijn daarmee een inschatting ter informatie.

Examen

Na alle e-learnings en praktijkdagen doe je examen. Het examen maak je gewoon vanuit huis, online op je eigen apparaat. Het examen is niet inbegrepen in de cursusprijs. Via deze link is het examen te boeken.

Na het succesvol afronden van het examen ontvang je een certificaat. We adviseren je graag over deze vervolgstappen, stages of het volgen van verdere workshops en opleidingen.

Prijs (her)examen

 • Prijs theorie examen is €31,50 incl btw.
 • Prijs herexamen is €31,50 incl btw.

Als je vrijstelling wil aanvragen dan mag je een mail sturen naar mentor@edupet.nl met daarin voor welke module en welke achtergrond je hebt en/of welke studie je hebt afgerond waardoor je voor vrijstelling in aanmerking zou komen, inclusief relevante diploma's. Over het algemeen zullen wij dan voorstellen dat je een toelatingsexamen kan doen voor de module. Hier zijn kosten aan
verbonden, zie ook onze meest gestelde vragen of neem contact met ons op.

Kosten

Waar is de prijs op gebaseerd?

De prijs voor ons lesaanbod is gebaseerd op:

 • Actualiteit - De maatschappij verandert continu en door onderzoek krijgen we meer kennis. De wereld is dus voortdurend in beweging. Edupet baseert het lesaanbod op de laatste ontwikkelingen in de dierenbranche en op het gebied van dierenwelzijn.
 • Hybride studeren - De leertrajecten worden aangeboden in de vorm van online en offline materiaal dat continu wordt bijgewerkt naar de laatste inzichten.
 • Vakkundigheid docenten - Alle e-learnings en praktijkdagen worden gegeven door deskundige en ervaren docenten die voortdurend hun kennis op peil houden.
 • Praktijklocaties - Voor praktijklessen zijn de eigen Edupet locaties in Veenendaal en Lelystad beschikbaar. Verder zijn er bij de les passende locaties bij relaties in ons netwerk.
 • Persoonlijke begeleiding - Gedurende je hele leertraject krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor.
 • Netwerk - Tijdens je studie en daarna kun je gebruikmaken van het netwerk aan dierenprofessionals van Edupet.

Mede door deze punten is de kwaliteit van het lesaanbod gegarandeerd. Hiermee krijgt je bedrijf de best mogelijke start en ben je voorbereid om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen en kansen.

Betaalmogelijkheden

Betaling kan via iDeal en Bancontant. Ook is het mogelijk om op factuur of in termijnen te betalen. Lees alle informatie hier.

Betalen in termijnen

Wil je in termijnen betalen? Lees hier hoe onze betalingsregeling werkt.

Praktische informatie

Locaties

Edupet beschikt over twee eigen leslocaties:

Edupet Veenendaal
Accustraat 1
3903 LX Veenendaal

Edupet (/Martin Gaus Academie) Lelystad
Bronsweg 11A
8211 AL Lelystad

Verder zijn er bij de les passende locaties bij relaties in ons netwerk zoals de BergseBeestenBoel in Geertruidenberg.

Hoe meld ik me aan?

Aanmeldproces:

 • Maak een account aan (als je deze nog niet hebt)
 • Klik onderaan de pagina op 'direct inschrijven'
 • Na boeken en betalen ontvang je direct een bestelbevestiging met informatie over jouw bestelling
 • Je ontvangt een mail waarin je je kunt inschrijven voor de praktijkdagen
 • Het online gedeelte van Basiskennis Hond kun je starten vanaf de maandag na je aanmelding

Informatiesessie

Na inschrijving ontvang je van onze mentor een mail om je aan te melden voor een informatiesessie. Afhankelijk van het onderdeel ontvang je deze mail binnen een week of na enkele weken.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 635,00
€ 524,79 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.