Didactische vaardigheden

In deze module ga je leren om lesplannen op te stellen en uit te voeren, leer je over groepsdynamieken, maar leer je ook over de verschillende aantallen cursus die veelal worden aangeboden voor honden en hoe je deze ontwikkelt.

€ 760,00
€ 628,10 excl. btw
altImage
responsive

Gevorderd

responsive

Module

responsive

Hond

Na het succesvol afronden van module 3: mensbegeleiding, kun je doorstromen naar module 4: didactische Vaardigheden! Nadat je nu dus kennis op zak hebt over de basis, het trainen van honden en het begeleiden van de eigenaar met hond, mist er nog maar 1 schakel tot jouw diploma als Kynologisch Instructeur, namelijk het begeleiden en lesgeven aan groepen. In deze module ga je daarom leren om lesplannen op te stellen en uit te voeren, leer je over groepsdynamieken, maar leer je ook over de verschillende aantallen cursus die veelal worden aangeboden voor honden en hoe je deze ontwikkelt.

Ook bij deze module, wordt de theorie weer online aangeboden. De theorie bevat voor een groot deel lesstof over didactiek en groepsdynamica waarbij verschillende docenten je in video- en tekstmateriaal meenemen door de onderwerpen.

Didactische vaardigheden bestaat uit:

  1. Online thuisstudie
  2. Praktijkdagen
  3. Stage
  4. Optionele trainingsdagen
  5. Eindexamen

Online thuisstudie (e-learning)

Onderdelen:

  • Groepsdynamica
  • Didactiek I
  • Didactiek II
  • Randvoorwaarden
  • Cursusontwikkeling

Praktijkdagen

De praktijkdagen vinden plaats op één van onze leslocaties. Het uiteindelijke doel van de praktijkdagen is dat je aan het eind in staat bent om een les én een cursus te ontwikkelen en te geven. De eerste drie dagen ga je aan de slag met het ontwikkelen van een lesplan en het geven van een les. In de volgende twee praktijkdagen ga je een cursus ontwikkelen en leren geven. Tijdens de praktijkdagen maken we veel gebruik van feedback uit de groep. Je wordt dus niet alleen begeleidt door de docent, maar ook door de groep.

Praktijkdag 1, 2 en 3

Welkom bij de eerste praktijkdagen van module 4! Op het moment dat je begint aan deze praktijkdagen, heb je al een aantal e-learningonderdelen bekeken. In deze onderdelen deelden ervaren instructeurs over hoe zij bijvoorbeeld omgaan met individuen binnen een groep of met groepsdynamica. Tijdens deze dagen gaan we daar zelf mee oefenen! Het doel van deze dagen is om zelfstandig een les te kunnen indelen én te kunnen geven. Daarbij let je dus ook op aspecten die je in de e-learning hebt geleerd.

Praktijkdag 4 en 5

Welkom bij de laatste twee praktijkdagen van module 4! Tot nu toe heb je veel geleerd over lesgeven aan groepen. Je hebt er mee geoefend en geleerd van ervaren instructeurs hoe je een les indeelt en zelfstandig kunt geven. Tijdens praktijkdag 4 en 5 gaan we een stapje verder richting het ontwikkelen van lessen en cursussen! Voorafgaand aan deze praktijkdagen heb je geleerd over cursusontwikkeling. Daar gaan we in deze praktijkdagen verder mee oefenen. Wat voor verschillende cursussen zijn er allemaal en hoe ontwikkel je dit? Hoe bouw je een cursus op? Waar moet je aan denken tijdens het geven van een cursus? Dit zijn vraagstukken die voorbij gaan komen. Uitdagende lesdagen waarin je de laatste benodigdheden gaat verzamelen voordat je examen gaat doen voor de opleiding tot Kynologisch Instructeur!

De praktijkdagen kun je zelf inplannen, na het aanmelden voor deze module ontvang je een e-mail waarin je gelijk de dagen kunt plannen.

Stage

Tijdens deze module loop je wederom stage bij een leerbedrijf*. Je kunt ervoor kiezen om dit bij hetzelfde bedrijf te doen als bij 3. Mensbegeleiding, maar je kunt er ook voor kiezen om de stage te volgen bij een ander leerbedrijf. LET OP: Het is voor deze module een vereiste dat er op het stagebedrijf les wordt gegeven in groepen. Hier kijk je mee met het bedrijf en voer je ondertussen opdrachten uit die je vanuit de opleiding mee krijgt.

* Je kunt zelf een leerbedrijf kiezen om stage te lopen. Voor suggesties, neem een kijkje bij de bedrijven die aangesloten zijn bij het Dierenwelzijns Keurmerk.

Optioneel: Trainingsdagen

Alles wat je leert in lessen en e-learning omzetten in dagelijkse praktijk, is niet altijd eenvoudig. Met de Trainingsdagen ga je goed voorbereid je examen in. Je kan voor de trainingsdagen kiezen uit twee pakketten:

Eindexamen

Het examen van deze module is gelijk aan het eindexamen tot Kynologisch Instructeur. Om je daar zo goed mogelijk op voor te bereiden, bieden wij een oefenexamen aan. Dit oefenexamen is niet verplicht.

Verder leren

Na het afronden van de vierde moduleben je Kynologisch Instructeur! Ook kun je jezelf nog specialiseren:

Specialsiatie: Agility Instructeur
Agility (ook bekend als behendigheid) is een populaire hondensport voor actieve mensen en honden. Het leuke van deze sport is dat je het op allerlei niveaus kunt doen. En wat nog leuker is? Dat je er les in kunt geven!

Praktische informatie

Hoe meld ik me aan?

Door onderaan de pagina op 'direct inschrijven' te klikken. Om het proces te voltooien dien je eerst een account aan te maken. Na boeken ontvang je direct een bestelbevestiging met informatie over jouw bestelling. Daarnaast ontvang je een e-mail waarin je je kunt inschrijven voor de praktijkdagen.

Wil je deze module betalen in termijnen? Lees hier hoe onze betalingsregeling werkt.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 760,00
€ 628,10 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.