Menu
Menu
Er valt veel over katten te leren. Daarom ontwikkelde Edupet de Basiskennis Kat: dé kennisplek met uitgebreide uitleg over de kat. Hiermee kun je jouw eigen kat beter begrijpen waardoor je er nog beter voor kunt zorgen. Of heb je een ultiem startpunt om van je hobby je vak te maken.
Beginner
Module
Kat
Zie je een baan als kattentrimmer of kattengedragstherapeut helemaal zitten? Dan is de Basiskennis Kat het begin van jouw carrière! Na het volgen van de Basiskennis heb je de kennis in huis om een vervolgopleiding te starten, zoals Katten Trimmen of Feline Gedragstherapeut.
Heb je al een opleiding op zak en wil je je specialiseren in een ander vakgebied over de kat? Dan mag je een toelatingsexamen doen. Als je dit haalt, mag je de Basiskennis overslaan.
Zie ook:
Kattenliefhebbers zijn er in alle soorten en maten. Wil jij leren hoe je het beste kunt zorgen voor je eigen katten? Dan is de Basiskennis Kat geschikt voor jou. Zo leer je onder andere kattentaal begrijpen en hoe je jouw huis katvriendelijk kunt inrichten.
Alle onderdelen zijn ook los als e-learning te volgen. Dat zijn korte, online cursussen waarin je je kennis over het onderwerp van jouw keuze kan vergroten.
Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Elke maandag* start er een nieuwe groep met de Basiskennis Kat. Je hoeft dus nooit lang te wachten! Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging van ons. Binnen 5 werkdagen nadat je inschrijving en betaling verwerkt is, ontvang je van ons de informatie die je nodig hebt om te starten, zoals een account in onze online leeromgeving en direct toegang tot alle onderdelen! Zo kun je leren op jouw tempo en waar en wanneer je maar wilt!
*Met uitzondering van feestdagen.
Deze praktijkdag is verplicht bij deelname aan een vervolgmodule. Klik hier om je aan te melden voor de basiskennis inclusief deze praktijkdag.
Nadat je de theorie over gedrag & kattentaal hebt gehad, is het namelijk erg belangrijk om dit in de praktijk te kunnen toepassen. Er zijn twee locaties: Stichting Kattendorp Harfsen en Dierenopvang Amsterdam. Hieronder het verschil zodat je een bewuste keuze kunt maken:
Stichting Kattendorp Harfsen is een (permanent) opvangtehuis voor (wilde) zwerfkatten en onplaatsbare asielkatten. Er leven gemiddeld zo'n 180 katten in groepsverband die verdeeld zijn over 4 binnen- en buitenverblijven. Tijdens de excursie naar het Kattendorp zijn we grotendeels buiten.
Dierenopvang Amsterdam is een asiel voor honden, katten en konijnen. Dit kunnen ‘afstandsdieren’ of zwerfdieren zijn die opzoek zijn naar een nieuw huisje en in de tussentijd veilig in het asiel verblijven. De katten leven er (deels) in groepsverband van maximaal 15 katten in één verblijf. Ze hebben toegang tot frisse buitenlucht maar geen buitenverblijf. Tijdens de excursie naar DOA zijn we grotendeels binnen.
Op beide locaties leer je meer over observeren en interpreteren van kattengedrag. De twee locaties verschillen echter van elkaar qua ruimte, opzet en doelgroep. De wijze waarop je opdrachten uitvoert wordt dan ook aangepast naar gelang de locatie en mogelijkheden. Dat betekent ook dat de wijze waarop je de dag ervaart verschillend is. Heb je weinig ervaring in het observeren van kattengedrag of lijkt het je gewoon leuk dit nog een extra dag te doen op een andere locatie? Dan is het uiteraard mogelijk je ook voor een extra praktijkdag op de andere locatie in te schrijven. Neem in dat geval even contact op met info@edupet.nl
Bij de Basiskennis zit ook een (optionele) Q&A sessie, dit is een online sessie via Zoom met je docent en medestudenten. Je kunt tijdens de Q&A je vragen stellen over de lesstof. Daarnaast worden er verschillende onderdelen van de lesstof uitgelicht en nader besproken door de docent, waarna je hierover kunt sparren met je docent en medestudenten. Wil je vaker een Q&A volgen? Dan kan dat ook, tot een maximum van drie keer.
Hieronder vind je spoedig de eerstvolgende Q&A data, opgeven voor een datum kan door te mailen naar info@edupet.nl. Wij zorgen dan dat je ongeveer een week van tevoren de Zoomlink krijgt om deel te nemen.
Je geeft je op voor het examen als je deze module af wil ronden met een certificaat of door wil met een volgende module of een specialisatie. Je kunt je examen online maken wanneer je alles gevolgd hebt. Je kunt je hiervoor apart voor aanmelden via deze pagina. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je per post een certificaat.
De kosten van de praktijkdag zijn inclusief koffie en thee en exclusief lunch. Ook ontvang je een reader (samenvatting) van de lesstof per post.
Na inschrijving voor de module sturen wij je een mail met daarin een link naar een planningstool. Hiermee kun je zelf de gewenste data van de praktijkdagen doorgeven. Wij verwerken jouw aanmelding daarna zo snel mogelijk, hiervan ontvang je een bevestiging.
Na inschrijving ontvang je van onze mentor een mail om je aan te melden voor een informatiesessie. Afhanelijk van het onderdeel ontvang je deze mail binnen een week of na enkele weken.
Duur en studiebelasting zijn van meerdere factoren afhankelijk en zijn daarmee een inschatting ter informatie.