Basiskennis kat

Er valt veel over katten te leren. Daarom ontwikkelde Edupet de Basiskennis Kat: dé kennisplek met uitgebreide uitleg over de kat. Hiermee kun je jouw eigen kat beter begrijpen waardoor je er nog beter voor kunt zorgen. Of heb je een ultiem startpunt om van je hobby je vak te maken.

€ 240,00
€ 198,35 excl. btw
altImage
responsive

Beginner

responsive

Module

responsive

Kat

Zie je een baan als kattentrimmer of kattengedragstherapeut helemaal zitten? Dan is de Basiskennis Kat het begin van jouw carrière! Na het volgen van de Basiskennis heb je de kennis in huis om een vervolgopleiding te starten, zoals Katten Trimmen, Feline Welzijnscoach of Feline Gedragstherapeut.

Wil jij leren hoe je het beste kunt zorgen voor je kat(ten)? Dan is de Basiskennis Kat ook heel geschikt voor jou. Hier leer je over de verzorging en welzijnsbehoeften van katten, over hun lichaamstaal en stresssignalen, hoe je je huis katvriendelijk kunt inrichten en nog veel meer.

De volgende onderwerpen komen in de basiskennis aan bod:

 1. Rassenkennis
 2. Welzijn, behoeftes en emoties
 3. Levensfases
 4. Maakbaarheid en karakter
 5. Gedrag en kattentaal
 6. Biologie en anatomie
 7. Hanteren van katten
 8. Verzorging en EHBO
 9. Wet en recht

Alle onderdelen zijn ook los als e-learning te volgen. Dat zijn korte, online cursussen waarin je je kennis over het onderwerp van jouw keuze kan vergroten.

Vrijstelling

Heb je al een opleiding op zak en wil je je specialiseren in een ander vakgebied over katten? Als je vrijstelling wil aanvragen kan je een mail sturen naar info@edupet.nl. Graag ontvangen we informatie over de module waarvoor je vrijstelling wilt aanvragen, samen met je achtergrond, studieachtergrond en relevante diploma's.Vaak kan je dan een toelatingsexamen doen voor de desbetreffende module. Hier zijn kosten aan verbonden, zie ook onze meest gestelde vragen of neem contact met ons op.

Zie ook:

Flexibel starten

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Binnen drie werkdagen na inschrijving ontvang je alle informatie die je nodig hebt om te starten, inclusief een account voor onze online leeromgeving en directe toegang tot alle onderdelen. Zo kun je leren op jouw eigen tempo, waar en wanneer je wilt!

Praktische informatie

Praktijkdag Observeren en interpreteren van kattengedrag

Deze praktijkdag is een waardevolle aanvulling op de theorie uit de basiskennis. Tijdens de praktijkdag ga je aan de slag met observaties van kattengedrag in een dierenopvanglocatie. Onder begeleiding van een ervaren docent leer je op een objectieve wijze kattengedrag te lezen en te interpreteren. Deze dag is niet verplicht om examen te kunnen doen voor de basiskennis kat. Wil je verder met een vervolgmodule zoals Leren en Gedrag of Katten trimmen? Dan is deze praktijkdag wél verplicht. Klik hier om je aan te melden voor de basiskennis inclusief deze praktijkdag.

Dit vonden andere studenten

 • 'De inhoud was goed te begrijpen. Alles is kort maar krachtig uitgelegd met duidelijke voorbeelden. En wat een enthousiaste docent!'
 • 'Online lesstof sluit aan op de praktijkdag. Fijn dat je dan al weet waar het over gaat, zodat je je tijdens de les volledig kunt focussen op voorbeelden en daarover met elkaar kunt sparren en overleggen.'
 • 'Er zijn veel leuke praktijkvoorbeelden wat inspirerend werkt.'
 • 'Heel leuk om je eigen filmpjes te kunnen gebruiken in de opdrachten, hier leer je echt veel van!'

Q&A's

Bij de Basiskennis zit een (optionele) Q&A sessie, dit is een online sessie via Zoom met je docent en medestudenten. Je kunt tijdens de Q&A vragen stellen over de lesstof. De docent belicht en bespreekt verschillende lesstofonderdelen, waarna je kunt sparren met zowel de docent als medestudenten.

Wil je meer Q&A-sessies bijwonen? Dat kan, tot maximaal drie keer. Om deel te nemen, meld je je minstens een week voorafgaand aan een Q&A aan via info@edupet.nl. Enkele dagen voor de sessie ontvang je de Zoom-link om deel te nemen.

De Q&A sessies zijn online met docent Maggie Ruitenberg van 10:00 tot 12:00 uur.

Data Q&A's 2024:

 • 6 april
 • 18 mei
 • 29 juni
 • 24 augustus
 • 5 oktober
 • 16 november
 • 21 december

Examen

Na elke e-learning module volgt een examen dat je thuis, online op je eigen apparaat, aflegt. Het examen betaal je apart en is niet inbegrepen in de cursuskosten. Via deze link is het examen te boeken.

Na het succesvol afronden van het examen ontvang je een certificaat. Heb je de smaak te pakken en wil je meer leren over katten? We adviseren je graag over vervolgstappen, stages en verdere workshops en opleidingen.

Prijs (her)examen

 • Theorie examen: € 31,50 incl btw.
 • Herexamen: € 31,50 incl btw.

Kosten

De kosten van de praktijkdag zijn inclusief koffie en thee en exclusief lunch. Ook ontvang je een reader (samenvatting) van de lesstof per post.

Informatiesessie

Na inschrijving ontvang je van ons een mail om je aan te melden voor een informatiesessie. Afhankelijk van het onderdeel ontvang je deze mail binnen een week of na enkele weken.

Goed om te weten

Duur en studiebelasting zijn van meerdere factoren afhankelijk en zijn daarmee een inschatting ter informatie.

 • Niveau: MBO
 • Duur: circa 3 maanden
 • Studiebelasting: circa 6 uur per week

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 240,00
€ 198,35 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.